Hrvatska
Bosco u derbiju nadigrao Dinama

Bosco u derbiju nadigrao Dinama

Tvrda utakmica.

U derbiju 13.kola Prve lige Bosco je kao gost slavio protiv Dinama 85:68 i tako uzvratio za poraz u prvom dijelu sezone. Gosti su vodili od samog početka susreta, a u prilog im je išao sjajan šut za tri poena (Puljko, Katura) jer su pogodili devet od prvih deset pokušaja iza linije 6.75. Sredinom druge četvrtine nakon trice Hrvoja Puljka bilo je 18 razlike (40:24).

Do odmora Dinamo je uspio smanjiti (44:33), a najbolji period igre imao u trećoj četvrtini kada je preko Tina Bušića i Krune Macnera uspio doći na minus 5 (57:62). Ipak Luka Krajnović i Damir Mijić vraćaju Bosco na +11 (69:58) što je bio rezultat na ulasku u posljednju četvrtinu gdje nije bilo neizvjesnosti jer je Bosco imao raspoloženog Puljka koji je utakmicu završio s 25 poena (trice 7/12). Luka Katura je dodao 16 uz 7 skokova i 5 asista, Petar Babić 11 uz 7 asista, a mladi Krajnović je dodao 10.

Kod Dinama Hrvoje Garafolić je ubacio 13 poena (6sk), Macner i Filip Torić po 12, a Bušić 11.

Jakša Vulić, trener Bosca

”Čestitam jednoj i drugoj momčadi na dosta tvrdoj utakmici. Na kraju smo imali dovoljno snage i koncentracije da utakmicu relativno mirno privedemo kraju iako nije bilo lako. U trenucima kada bi Dinamo podigao agresivnost tu bi nam stvarali dosta problema, ali mislim sve skupa uz našu ovako dobru šutersku večer naša pobjeda zaslužena. Ovo bi nam trebao biti dosta dobar vjetar u leđa za utakmice koje nas očekuju".

Milan Ličina, trener Dinama

”Potpuno zaslužena Bosca i čestitam im na koncentriranoj igri i odličnom postotku šuta. Moram priznati da su svaki puta kada je bilo bitno zabili šut. Mi smo sada u jednom malom nizu koji je problematičan, ali vjerujem da ćemo uz rad i malo sreće izaći iz ove krize”.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore