Hrvatska
Bosco uz Goricu izborio HT Premijer ligu

Bosco uz Goricu izborio HT Premijer ligu

Autor: Košarkaški savez Zagreba - Krešimir Galić Photo: Košarkaški savez Zagreb

U rang niže ispadaju Grafičar Ludbreg, Šanac Karlovac i Pula 1981.

Danas se igrane sve utakmice posljednjeg 22. kola Prve muške lige. Zagrebački Bosco pobjedom protiv Istrauna iz Pule 94:55 slavi povijesni uspjeh, a to je ulazak u elitni razred naše košarke. Agrodalm je u posljednjem nastupu slavio u Ludbregu kod Grafičara koji uz Šanac i Pulu 1981 napušta ligu. Šanac je na oproštaju od Prve lige slavio protiv Rudeša, a Gorica je sezonu završila bez poraza.

Boscu je samo pobjeda donosila drugo mjesto i ulazak u HT Premijer ligu, a izabranici Matije Brkljačića su uspijeli slomiti otpor Istrauna i uz 24 poena Antonia Jularića, 20 poena i nevjerojatnih 26 skokova Kreše Ljubičića te 16  poena Filipa Tušeka slaviti veliku pobjedu.

Agrodalm (Matić 28, Mijić 24) je u Ludbregu ostvario pobjedu 110:79 koja mu je na kraju donijela četvrto mjesto iako je samo pet kola prije kraja imao izglednu priliku za osvajanje drugog mjesta. Rudeš (Cvitković 19, Meštrović 13) se porazom u Karlovcu 91:78 oprostio od sezone. Borovo je na domaćem terenu slavilo slavilo s 105:65 protiv Pule 1981.