Hrvatska
Boscu derbi protiv Agrodalma za drugo mjesto, Gorica ostavila Rudeš na -56

Boscu derbi protiv Agrodalma za drugo mjesto, Gorica ostavila Rudeš na -56

Autor: Teo Cilar

Osmo kolo Prve lige košarkaša donijelo nam je dvoboje drugog i trećeg na ljestvici te prvog i četvrtog.

Bosco i Agrodalm odigrali su jednu uzbudljivu utakmicu u izravnoj borbi za drugu poziciju na ljestvici. Domaćini su slavili preokretom u posljednje tri minute utakmice. Gorica je upisala i osmu pobjedu te je i dalje bez poraza. Bili su uvjerljivi protiv četvrtoplasiranog Rudeša.


Bosco-Agrodalm 83:80 (27:20, 17:28, 16:18, 23:14)

Kompletna statistika utakmice

Košarkaši Bosca puno su bolje otvorili susret protiv Agrodalma koji je na samom početku imao vodstvo 2:4, ali onda je uslijedila serija domaćina od 12:0 za vodstvo 14:4. Agrodalm je u nastavku zaigrao nešto bolje pa u dva navrata dolazi do minus tri, ali Bosco četvrtinu ipak završava vodstvom od sedam poena razlike. Nakon nešto manje od četiri minute igre u drugoj četvrtini, Bosco dolazi do najviše prednosti na susretu 39:26. Agrodalm je tada zaigrao puno bolje u obrani i do kraja prvog poluvremena u šest minuta igre radi seriju 22:5 i preokreće visoko vodstvo domaćina te na odmor odlazi s četiri poena razlike. 

Agrodalm je u trećoj četvrtini došao do 12 poena prednosti, ali igrači Bosca uspijevaju prepoloviti tu prednost do ulaska u posljednju četvrtinu. Gosti su održavali prednost punih sedam minuta igre i na tri minute do kraja imaju vodstvo 75:80 nakon dvice Nevea Gržinića. Kako se ispostavilo, bili su to posljednji poeni na susretu kojeg Bosco završava serijom 8:0 za preokret i pobjedu koju im je na četrdesetak sekundi do kraja donio Marin Kuga polaganjem dok je za kraj jedno od dva bacanja pogodio Jakša Milatić i tako postavio konačan rezultat. Milatić je ubacio 18 poena uz 9 asistencija i četiri osvojene lopte dok je Filip Tušek ubacio 18 uz 9 skokova i tri osvojene lopte kod Bosca. Tomislav Salopek bio je najbolji pojedinac kod Agrodalma s 22 poena i 6 skokova. 


Gorica-Rudeš 115:59 (20:16, 28:12, 24:22, 43:9)

Kompletna statistika utakmice

Rudeš je u prvoj četvrtini na gostovanju kod Gorice u dva navrata prve četvrtine došao do vodstva. Vodstvo do kraja četvrtine nisu uspjeli zadržati jer su domaćini brzo anulirali tu prednost i poveli s četiri poena prednosti nakon prvih deset minuta. Gorica je dominirala u drugoj četvrtini što im je do poluvremena donijelo vodstvo od 20 poena prednosti. Rudeš je odigrao solidnu treću četvrtinu protiv najbolje momčadi lige i nije dopustio da u tom periodu Gorica pobjegna na još veću razliku. Nakon 30 minuta igra bilo je plus 22 za Goricu koja je u posljednjoj četvrtini u potpunosti otpuhala goste s terena dobivši taj period s nestvarnih 43:9.

Gorica je imala šest dvocifrenih igrača u svom sastavu, a odskakali su Ljubo Prgomet i Marko Baković s po 19 poena. Kod Rudeša jedina dva dvoznamenkasta igrača bila su Tomislav Cvitković i Luka Ljubičić. Oba su ubacila po 10 koševa i uhvatila 7 skokova. 

Bilo je ovo posljednje odigrano kolo ove godine, a liga se nastavlja 13. siječnja 2018. godine kada se igraju susreti 9. kola.

Parovi 9. kola (13. siječnja): Grafičar-Borovo, Pula 1981-Šanac Karlovac, Agrodalm-Universitas, Rudeš-Bosco, Kvarner 2010-Gorica, Istrauni-Podravac.