Hrvatska
Boscu prva pobjeda u sezoni protiv Dinama donijela skok na drugo mjesto Lige za prvaka

Boscu prva pobjeda u sezoni protiv Dinama donijela skok na drugo mjesto Lige za prvaka

Autor: Matej Kalem Photo: Matej Kalem

Prva muška liga - kakva drama u borbi za HT Premijer ligu!

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi odigran je gradski derbi između Bosca i Dinama (sedmo kolo Prve muške lige za prvaka). Oba sastava imala su imperativ pobjede nakon rezultatskih razočaranja u prošlom kolu. Vrijedi podsjetiti kako je ove sezone Dinamo dobio Bosco u sve četiri prethodne utakmice (jednom u Kupu i tri puta u prvenstvu).

Početak je otvoren sa slobodnim bacanjima na obje strane, a prvi koš iz igre djelo je Petra Babića (4:2). Kod rezultata 9:9 domaćin je kreirao seriju 7:0 za bijeg na sedam koševa razlike (16:9). Međutim, Josip Škara je tricom prekinuo tu seriju (16:12). Dario Kuzmanović zabio je četiri uzastopna poena za osam poena prednosti (20:12). Nakon prvih deset minuta bilo je 21:17 za Bosco.

U drugoj četvrtini gosti su se tricama Hrvoja Garafolića, Antonija Kraljića i Škare približili na samo -2 (25:23, 42:40). Prvo poluvrijeme okončano je sa rezultatom 44:40 za domaću momčad. Kuzmanović i Luka Babić sa 11 te kapetan gostiju Hrvoje Garafolić sa 12 ubačaja bili su najbolji u rubrici strijelaca.

Treća četvrtina bila je rezultatski napeta i neizvjesna, a u zadnjih deset minuta ušlo se sa +5 za Bosco (61:56).

U posljednjoj četvrtini pala je odluka oko pobjednika, a Bosco je pokazao borbenost i karakter kada je najviše trebalo. Ovom pobjedom Bosco je prekinuo crni niz rezultata protiv Dinama te se vratio na drugu poziciju u poretku sa jako dobrim i realnim izgledima da se plasira u doigravanje za HT Premijer ligu. S druge strane, Dinamo je upisao drugi uzastopni poraz (Omiš Čagalj Tours, Bosco) i nije uspio matematički osigurati prvo mjesto uoči play-offa.

Najbolji strijelci ovog ogleda u Trnskom bili su Kuzmanović (18 poena) i Garafolić (21 koš).

Standings provided by SofaScore LiveScore