Europa i Svijet
Hrvatska
Bošnjak i Prkačin: Možemo do medalje

Bošnjak i Prkačin: Možemo do medalje

Hravtska kadetska reprezentacija Europsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Turske.

Nakon nastupa U20 i U18 reprezentacije Hrvatske na EP svoje košarkaško umijeće testirat će i U16 reprezentacija koja od 10. do 18. kolovoza nastupa na EP u Novom Sadu (Srbija). Izabranici Milana Karakaša u Vojvodinu putuju s velikim ambicijama što ističe i zagrebački dvojac Matej Bošnjak – Roko Prkačin koji su nam iznijeli svoja očekivanja.

”Veoma smo ambiciozni što se tiče ovog prvenstva. Zbog toga smo odradili jako dobre pripreme i uz kvalitetu koju imamo, te atmosferu želimo se pokazati na najbolji način. Mislim da imamo realne šanse za osvajanjem jedne od medalja”, kaže Matej koji ističe i veliko iskustvo koje ima ova selekcija ” 

"Dio igrača je igrao na SP u Argentini prije mjesec dana i to nam je veliko iskustvo. Za razliku od te slekecije U17 u ovoj imamo više visokih igrača, a u petorci igraju četiri igrača iznad dva metra”.

Dragocjeno iskustvo iz Argentine ističe i Roko te dodaje :

”Imamo dosta samopouzdanja. I pripremne utakmice su pokazale da smo dobro radili. Početak će biti vrlo važan, i ako prikažemo našu igru onda imamo velike šanse da se plasiramo u samu završnicu. Uvjeren sam da možemo do medalje”.

Hrvatska se nalazi u skupini s Turskom, Njemačkom i Grčkom, a sve reprezentacije izboriti će nastup u osmini finala. Ova skupina se križa sa skupinom u kojoj se nalaze Francuska, Gruzija, Italija i Estonija.

 ”Sve reprezentacije su kvalitetne. Prva utakmica protiv Turske je malo drugačija od drugih zbog pozitivne nervoze i iščekivanja”, dodaje Matej koji će predstavljati Cedevitu na ovom prvenstvu. Pored njega tu je pet igrača iz Cibone (Prkačin, Paponja, Rašić, Majcunić, Buljević), dva igrača Splita (Perkušić, Perasović), Brala iz Zadra, Ivišić iz Šibenika, Krešić iz Ribole Kaštela, a jedan od igrača koji se posebno iskazao u pripremnom periodu je Boris Tišma, igrač Reala iz Madrida koji je karijeru započeo u Dubravi.

HRVATSKA U NOVOM SADU:

#4  FILIP PAPONJA
#5  DOMINIK RAŠIĆ
#6  IVAN PERASOVIĆ
#7  HRVOJE MAJCUNIĆ
#8  ROKO PRKAČIN
#9  BORIS TIŠMA
#10  DUJE BRALA
#11  MATEJ BOŠNJAK
#12  LUKŠA BULJEVIĆ
#13  ANTE PERKUŠIĆ
#14  MARIO KREŠIĆ
#15  TOMISLAV IVIŠIĆ

STOŽER:

  1. MILAN KARAKAŠ – GLAVNI TRENER
  2. STIPE KULIŠ – POMOĆNI TRENER
  3. ZVONIMIR GALOVAC – KONDICIJSKI TRENER
  4. DOMAGOJ REZO – FIZIOTERAPEUT
  5. MLADEN ERJAVEC – INSTRUKTOR HKS-a