Hrvatska
Bostic se priključio Stipčeviću i Planiniću, u dresu Sassarija debitirat će u nedjelju

Bostic se priključio Stipčeviću i Planiniću, u dresu Sassarija debitirat će u nedjelju

Autor: Branko Tabak

Dinamo Sassari konačno je i službeno potvrdio kako je Joshua Bostic novi igrač kluba.

Dojučerašnji igrač Zadra tako je postao suigrač hrvatskim reprezentativcima Darku Planiniću i Roku Stipčeviću. Zanimljivo, obojica su vezana uz Zadar. Darkov brat Jure je nedavno sa Zadranima potpisao četverogodišnji ugovor, dok je Rok u svijet košarke krenuo iz Zadra.


Foto: Dinamo Sassari 

Od Bostica, koji je u Zadru u ABA ligi u prosjeku zabijao 19 poena uz 3 asistencije, očekuje se da pomogne klubu izboriti plasman u doigravanje talijanskog prvenstva. Josh će biti registriran na vrijeme za ključnu utakmicu u toj borbi protiv Reggio Emilije. Talijanski mediji navode kako bi Bostic trebao osigurati veću fizičku snagu u obrani te agresivnost u napadu. Navode se njegove kvalitete poput šuta za tri poena, prodora, ali i igra leđima prema košu.

Josh je napustio Zadar u kojem je imao jednu lagodnu situaciju i odlučio za znatno veću plaću zaigrati nastavak sezone pod pritiskom u Sassariju. Gledajući s financijske strane, napravio je pravi potez. No, pitanje je koliko bi mu narasla cijena do je do kraja sezone ostao u Zadru u čijoj je svlačionici vladala sjajna atmosfera i što će se s tom cijenom dogoditi ako ne ispuni očekivanja novog poslodavca.