Hrvatska
Regija
Video: Božić je ove godine u Zadar stigao mnogo ranije

Video: Božić je ove godine u Zadar stigao mnogo ranije

Autor: Teo Cilar Photo: Basketball.hr (Iva Perinčić)

Luka Božić je MVP trećeg kola ABA lige sa samo osam ispucanih lopti iz igre u cijeloj utakmici!

KK Zadar ove je sezone napravio najbolji potez još od vremena kada su u svoje redove doveli Hrvoja Perića. Naravno, riječ je o Božiću koji je ove godine u Zadar došao vrlo rano, već u rujnu. Šalu na stranu, riječ je o Luki Božiću, najboljem igraču Zadra u ovoj sezoni, igraču koji po prvi puta u karijeri igra na ovoj razini, a igra rutinski kao da već godinama igra ABA ligu. 

Nevjerojatan je podatak da je Luka sa samo osam ispucanih lopti iz igre protiv MZT-a postao MVP 3. kola ABA lige. Zabio je 16 poena, ispucao je osam dvica, pet je pogodio, pogodio je i svih šest slobodnih bacanja, a u ovom susretu nije šutirao niti jednu tricu. Skočio je devet puta, četiri je puta asistirao, imao jednu blokadu i iznudio je osam prekršaja. Sve to donijelo mu je valorizaciju od 32 boda.


Božić je trenutno treći strijelac Zadra sa 15.7 koševa iza Ive Ivanova i Prestona Knowlesa koji ga je prestigao u ovom susretu protiv MZT-a s 25 poena. Prvi je skakač Zadra s 9 skokova u prosjeku, iznudio je najviše prekršaja od svih igrača Zadra u ova tri kola, slobodna bacanja šutira s 82 posto uspješnosti, dvicu s 62 posto, jedino trica za sada malo šteka, pogodio je jednu od šest ispucanih, ali i to će s vremenom doći na svoje. Vidjeli smo kako je trice pogađao na Zadar Basketball Tournamentu. Igra jako dobro u oba smjera, prisutan je u baš svim statističkim kategorijama, ali i u onim detaljima koje nam statistika ne otkriva kao što su zalaganje, volja i želja.

Luka je dosta samozatajan, skroman, ne priča puno, ali zato puno daje tamo gdje je najbitnije, na terenu. Isti je bio i u dresu Bjelovara gdje je počeo svoj košarkaški put. Tih, skroman, ali je trpao protivnicima, zadnje dvije sezone u A-2 ligi sjever je bio na prosjecima između 35 i 40 poena. To mu je bila normala, išao je često i preko 50, pa i 60 poena. Nastavio je u istom ritmu u KK zagreb gdje je posljednje dvije sezone bio ponajbolji igrač A-1 lige, a te navike je donio i u Zadar sa sobom i vrlo brzo postao miljenik zahtjevnih navijača koji imaju samo riječi hvale za njega na društvenim mrežama. Nećete ga vidjeti vani u kasnim noćnim satima sa cigaretom u ustima i alkoholnim pićem u rukama što je danas veliki problem kod mladih i talentiranih igrača. Fokusiran je na košarku i zato je toliko dobar u tome što radi, za primjer svima!

U subotu u Zadar dolazi Partizan, veliki rival Zadra kroz cijelu povijest. Mogli bi reći da dolaze u pravom trenutku. Zadar je slavio na gostovanju u ABA ligi, a to je dodatno podiglo euforiju u gradu košarke. Atmosfera će biti užarena, kakva je uvijek kada gostuje Partizan i baš zato jedva čekamo vidjeti Božića kako će reagirati pod ovakvim pritiskom jer toga u Zagrebu nije bilo. Dodajmo kako Zadar prvo treba odraditi utakmicu 2. kola HT Premijer lige u četvrtak kada na Višnjik stiže nikad lošiji KK Zagreb. Trebala bi to biti rutinska pobjeda i susret u kojem će Božić igrati nešto manje pošto je jučer u Skoplju odigrao cijelu utakmicu, svih 40 minuta bez predaha.