Hrvatska
FOTO: Božić najbolji u uvjerljivom slavlju Zadra

FOTO: Božić najbolji u uvjerljivom slavlju Zadra

Autor: Paulo Sarić

Dobar otpor Agrodalma i povratak Vladovića obilježili su večerašnju utakmicu.

Zadrani su nakon određenih problema na početku susreta došli do uvjerljive pobjede nad Agrodalmom u osmini-finala Kupa „Krešimir Ćosić“ i izborili plasman na završni turnir. Momčad Aramisa Naglića je nakon loših prvih 15-ak minuta konsolidirala svoje redove te je na koncu došla do rutinske pobjede rezultatom 70-103.

Agrodalm je pružao vrlo dobar otpor u prvom poluvremenu te se pokazao kao ekipa koja ima i glavu i rep. Stoga ne začuđuje njihovo treće mjesto, sa samo dva poraza, u Prvoj ligi. Ipak, kako se susret bližio kraju do izražaja je došla šira klupa, bolja fizička sprema i na koncu veća kvaliteta hrvatskog abaligaša koji je došao do uvjerljive pobjede.

Igrači Joška Garme na parket su istrčali bez pritiska, što se i vidjelo u njihovoj igri te su u početnim minutama parirali hrvatskom abaligašu. Domaćini su poveli 7-0, a dobro otvaranje Zagrepčana nakratko je košem prekinuo Ive Ivanov, no već u šestoj minuti je bilo 15-4 za Agrodalm kojega je na dvoznamenkastu prednost odveo Tomislav Salopek. Bio je signal riječkom strategu da pozove minutu odmora, nakon koje je njegova momčad ipak zaigrala nešto bolje. No, većeg pomaka nije bilo sve dok rekonvalescenta u gostujućim redovima Jakova Vladovića na parketu nije zamijenio Lovre Bašić nakon čega su Zadrani zaigrali kako se od njih očekivalo.

FOTO: KK Agrodalm

Ipak, Garmini su se momci držali u utakmici i većim dijelom druge dionice što je primoralo Naglića da vrlo rano u igru uvede kapetana Šimu Špralju, ali i da na parket pošalje svoje najjače napadačko oružje – Joshuu Bostica. Sve do 17. minute susret je bio u egalu (31-31), no onda Dalmatinci nošeni Bašićem i Lukom Božićem rade seriju 0-9 te u svlačionice odlaze s 31-40. Gostujući trener nije htio ništa prepustiti slučaju pa je na klupu u trećoj četvrtini posjeo Vladovića i ostavio Bostica u igri što se vrlo brzo vidjelo na rezultatu. Agrodalm, koji je većinu vremena igrao sa sedam igrača, nije mogao pratiti ritam Zadrana koji je ubrzo otišao na dvoznamenkastu prednost koju je do 25. minute digao i na 18 razlike (37-55). Prišli su Zagrepčani u par navrata i na 12 poena zaostatka, no kvaliteta je, očekivano, bila na strani gostiju koji su mirno priveli utakmicu kraju.

FOTO: KK Zadar Facebook

Najzanimljiviji trenutak do kraja susreta bio je ulazak Filipa Kraljevića koji je morao čekati do 32. minute da kao posljednji od igrača Zadra dobije minutažu. Sasvim je očito da je nekadašnji igrač Cedevite i Splita svojim igrama u potpunosti izgubio povjerenje trenera. Ipak, upravo je on odveo Dalmatince odveo na plus 20 (63-83), a isti je igrač i probio stotku 24 sekunde prije kraja.

Zadrane je predvodio Luka Božić sa 16 koševa, devet skokova i osam asistencija, a 16 poena je ubacio i iskusni Ive Ivanov koji je uhvatio pet lopti i podijelio četiri asistencije. Kraljević je na kraju dogurao do 13 koševa za nešto više od osam minuta na terenu. Najefikasniji u redovima Agrodalma koji nema razloga biti nezadovoljan svojom predstavom bili su Damir Mijić sa 16 poena, te mladi Ante Žužul koji je dodao 14 koševa, ali i uhvatio deset skokova.