Europa i Svijet
VIDEO: Braća Hernangomez razmontirala Crnu Goru

VIDEO: Braća Hernangomez razmontirala Crnu Goru

Autor: Paulo Sarić

Aktualni europski prvaci rutinski otvorili put ka obrani naslova.

U drugom susret skupine C, Španjolska je bez većih poteškoća svladala Crnu Goru rezultatom 99-60. Iako su nastupili bez nekolicine standardnih prvotimaca, među kojima se posebno ističu Sergio Llull, Rudy Fernandez i Nikola Mirotić, Španjolci su već do poluvremena riješili pitanje pobjednika.

Utakmica je bila zanimljiva prvih pet minuta, no onda je Španjolska ubacila u brzinu više i nije se osvrtala. Još je u petoj minuti rezultat bio poravnat (8-8), no već tri minute kasnije momci u bijelim dresovima su se odlijepili na dvoznamenkastu prednost koju nisu gubili gotovo do kraja susreta. Crnogorski je izbornik pokušavao sve ne bi li vratio svoju momčad u igru, no za raspoložene Španjolce nije bilo lijeka. Još prije poluvremena izabranici Sergia Scariola odvojili su se na +20, a do kraja susreta jedino je pitanje bilo s koliko će razlike dobiti utakmicu. Iako su cu Crnogorci pružili dobar otpor u trećoj četvrtini, nakon sjedanja najboljih igrača na klupu Španjolska se dodatno odvojila i na kraju susret završila s ogromnih gotovo 40 koševa prednosti.


Kod Španjolaca, kod kojih nitko nije igrao više od 21 minute, najviše je zabio mladi Willy Hernangomez koji je ubacio 18 koševa, uz što je uhvatio i devet skokova, dok mu je brat Juancho bio drugi najbolji strijelac s 13 poena. Očekivano, najefikasniji u redovima Crne Gore je bio Nikola Vučević s 16 koševa, ali i dosta lošim šutem za centra od samo 39 posto.

Španjolska je ovom pobjedom potvrdila da ju s pravom smatraju za jednog od favorita prvenstva. Svim izostancima unatoč.