Hrvatska
Branko Skroče odlazi, novi sportski direktor Branimir Longin najavljuje zadarski Zadar

Branko Skroče odlazi, novi sportski direktor Branimir Longin najavljuje zadarski Zadar

Autor: Branko Tabak

Bivši igrači kluba uz podršku gradonačelnika Branka Dukića preuzeli odgovornost za KK Zadar.

Onoga trenutka kada je za trenera Zadra potvrđen Aramis Naglić bilo je jasno da su sportskom direktoru Branku Skroči dani odbrojani. Naglić je još prije dvadesetak dana dao do znanja kako je njegova komunikacija za Skročom zamrla krajem sezone. Javna je tajna u gradu košarke bila kako je novi zadarski gradonačelnik Branko Dukić preuzeo sređivanje stanja u KK Zadar u svoje ruke. Gotovo na dnevnoj bazi održavao je sastanke u svom uredu s bivšim igračima i još uvijek aktualnim klupskim vodstvom.

Predvodnik bivših igrača bio je Branimir Longin, osoba koju je Dukić vidio kao nasljednika Branka Skroče.

- Istina je, obnašat ću dužnost sportskog direktora KK Zadar. Nije tajna da smo Jakov Vladović, Šime Špralja, Toni Dijan i ja na nagovor udruge navijača Tornado došli u kontakt s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Kao bivšim igračima i građanima Zadra nije nam bilo svejedno gledati što se s klubom događa. Moje ime je iskočilo jer sam jedini u igračkoj mirovini, svi drugi bi na neki način bili u sukobu interesa. Podršku su nam dali i jednog dana će se i sami priključiti momčadi, nadam se što prije, Marko Popović, Marko Banić i Rok Stipčević. Oni će nam biti moralna podrška i bit će uz nas. Na dva je sastanka bio i Arijan Komazec čiji su nam pogledi iznimno važni. Uz gradonačelnika Branka Dukića i Gradsku upravu ta je ekipa vodila sastanke i odlučila na sebe preuzeti brigu o klubu. Jer ne može nas ne biti briga. Mi ćemo biti korektiv treneru Aramisu Nagliću. On je bio prisutan na prvom sastanku kao naš prvi izbor iz jednostavnog razloga što je rezultatima koje je polučio na kraju prošle sezone zaslužio nastavak suradnje. Uostalom, već je imao pripremljen ugovor na stolu. Mi smo to priveli kraju, rekao je Longin u ekskluzivom razgovoru za portal Basketball.hr.

Zanimalo nas je s kakvim igračkim kadrom se planira ući u novu sezonu te kakvi su ciljevi "novog" Zadra.

- Prije svega treba stabilizirati klub, riješiti se blokada, platiti igrače iz prošle sezone kojima se duguju od dvije do četiri plaće. Budžet još nije definiran, ali bit ćemo skromniji nego prošle sezone. Želimo složiti momčad sa što više zadarskih igrača koji kvalitetom i cijenom mogu odgovoriti izazovima. Laž je i fama da zadarski igrači svom klubu nabijaju cijenu. Imamo širi popis igrača s kojima ćemo krenuti u pregovore. Momčad slaže Aramis Naglić, mi smo tu da pomognemo, budemo korektiv. Posegnut ćemo i za američkim pojačanjem, ali sve u skladu s financijskom situacijom u klubu. Rezultatski cilj je ostanak u ABA ligi kao prioritet.

Longin još uvijek nije i službeno sportski direktor isključivo zbog administrativnih prepreka povezanim s blokadama kluba. S ljudske strane sve je dogovoreno i riješeno te se bivši igrač Zadra već odavno prihvatio posla.

Na ovaj je način KK Zadar okrenuo novu stranicu, napravio zaokret za kojeg će trebati puno navijačkog strpljenja. Aramis Naglić je postao prvi trener koji je "nadživio" Branka Skroču kao sportskog direktora.

Podsjetimo, Skroče je u svom šestogodišnjem mandatu imao čast predstaviti ni manje ni više nego 10 trenera pri čemu se Nazor vraćao na Višnjik.

Evo tog trenerskog niza: Tiho Bujan, Pino Grdović, Aleš Pipan, Ante Nazor, Rado Trifunović (trajao je do jutra nakon pressice), Hrvoje Vlašić, Ivan Sunara, Rajko Vidaković, Ante Nazor, Ante Matulović, Neven Plantak i Aramis Naglić