Hrvatska
Braslav Turić: Pomoć Vlade je potrebna i sportašima

Braslav Turić: Pomoć Vlade je potrebna i sportašima

Situacija nije dobra.

Dubrovačka Ragusa pod vodstvom Braslava Turića uvjerljivo je grabila prema prvom naslovu prvakinja Hrvatske. Turić je nakon šest uzastopnih naslova s Medveščakom bio na korak od prvog naslova s Ragusom, a 10. i 11, travnja u Dubrovniku je trebao biti održan i završni turnir Kupa Ružice Meglaj Rimac.

 ”Proglasiti nas prvakom je možda i moje subjektivno mišljenje. Istina da smo prilično uvjerljivi bili i na određeni način taj naslov bi nam i pripadao. Odluka je na tijelima HKS-a i oni će naći najbolje rješenje. Naravno da će nas ova borba s koronavirusom skupo koštati jer vidimo kakve gospodarske i druge probleme imamo. Gotovo svi klubovi žive na poticajima iz grada, a evo čuli smo i kakvi se gubici događaju u Dubrovniku koji živi od turizma. Situacija nije dobra i rekao bih da u ovom trenutku i sportaši trebaju pomoć Vlade Republike Hrvatske. Nakon ovog što se dogodilo ove sezone mislim da bi i svi savezi trebali imati članak što se radi kada dođe do prekida sezone kako bi se bolje zaštitili i igrači i treneri ”..kaže Turić koji je svjestan da se Završnica Kupa Ružice Meglaj Rimac neće igrati za 15 dana u Dubrovniku.

 ”Mislim da je najbolje rješenje da se odigra neposredno pred početak nove sezone iako tada rosteri neće biti isti, a rekao bih da bi svi klubovi s obzirom na situaciju mogli biti slabiji. Dobili bi kvalitetan turnir uoči sezone i to mi se čini kao najbolje rješenje”.

U ovom trenutku teško tko razmišlja o onom što slijedi. 

”Ja sam prije 12 dana došao u Zagreb i definitivno nismo pričali što i kako dalje jer jednostavno moramo svi čekati kraj ove epidemije. S obzirom na pauzu u kojoj ostaju samo treninzi unutar stana bilo kakav nastavak sezone bi bio loše rješenje ukoliko neće doći do mogućnosti da se igračice podignu na optimalno fizičko stanje. U ovom trenutku mentalno i svakako su svi izvan razmišljanja o treningu i igri. Nisam optimist glede vremena kada bi se sve moglo vratiti tamo gdje smo stali, a još nisam ni razgovarao u klubu što i kako dalje”.