Regija
Brat zamijenio brata

Brat zamijenio brata

Autor: Paulo Sarić

Zanimljiv način vođenja momčadi nastavit će se i u narednoj sezoni.

Crnogorski predstavnik u ABA ligi i jedno od najvećih osvježenje prošlosezonskog regionalnog natjecanja, KK Mornar iz Bara, na jučerašnjoj je konferenciji za medije objavio mnoštvo novosti i definirao ambicije i put koji će slijediti u novoj sezoni.

Prva i najveća promjena jest ona na klupi. Pavićević umjesto Pavićevića. Pajo umjesto Đoka. Naime, Mornar već neko vrijeme ima dosta zanimljiv način vođenja ekipe na parketu. Momčad vode braća koja se rotiraju na poziciji pomoćnog i glavnog trenera. Lani je red bio na Đorđija Đoka Pavićevića koji je bio službeno licenciran kao glavni trener pa je na njega pao veći teret administrativnih i medijskih obveza, dok će sljedeće sezone tu dužnost obnašati stariji brat Mihailo Pajo Pavićević.

- Ovo je nešto novo i za mene. Postavio sam pitanje zašto mijenjati ako ide dobro. Tu sam bio i ranijih godina da pomognem. Shvaćam da kod mog mlađeg brata ima i zasićenosti i umora… Ljeto je, vrućine, možda smo trebali i sačekati da malo zahladi i možda u rujnu preispitamo ovu odluku. U svakom slučaju, u ovom sustavu koji imamo nebitno je tko stoji kraj aut linije, a tko sjedi na klupi – objasnio je princip vođenja momčadi novi trener Mornara.

Uistinu, već je prošle sezone bilo vidljivo da braća momčad de facto vode zajedno. Oko svih bitnih odluka se konzultiraju, a u rijetkim nesuglasicama se lako dogovore.

- Službenim angažmanom Mihaila Pavićevića dobili smo zaokružen stručni stožer, rasteretili Đoka i osigurali uvjete da se fokusiramo na pripremu za novu sezonu. U minuloj smo šest mečeva izgubili za jedan šut, oba finala ove sezone izgubili smo na jednu loptu… Zašto ne očekivati da nam se to vrati u novoj sezoni koju dočekujemo nikad ozbiljnije – zaključio je direktor crnogorskog kluba Drago Spičanović natuknuvši ambicije u narednoj sezoni.