Europa i Svijet
Brazil i Aco "šokovani" od českych chlapcu

Brazil i Aco "šokovani" od českych chlapcu

Autor: Teo Cilar

Brazil nije uspio protiv Češke potvrditi plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, sada će to morati u idućem kolu protiv SAD-a.

Brazil nije uspio već danas potvrditi plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Češka je bila uvjerljivo bolja i s 93:71 (20:16, 25:16, 20:14, 28:25) nanijela Brazilu prvi poraz na ovom SP. Poraz za Acin Brazil stigao je u najgorem mogućem trenutku jer će sada u posljednjem kolu morati pobijediti SAD.

Bila je ovo utakmica u kojoj Brazil niti jednom nije vodio i u kojoj je samo jednom uspio izjednačiti rezultat i to na 2:2 na samom početku. Češka je bila odlična danas, očito su psihički i taktički bili puno spremniji nego Brazil i to su demonstrirali na terenu od samog početka do kraja. Prvi su period završili na prednosti od četiri poena, a već su u drugom periodu bili još dominantniji pa na odmor odlaze s 13 poena prednosti. 

Brazilu nisu dopustili nikakav povratak u utakmicu u drugom poluvremenu, a na četiri i pol minute do kraja susreta došli su i do ogromnih 29 poena prednosti. Ovom pobjedom Češka je zakomplicirala situaciju u ovoj skupini, a sve će biti jasnije poslijepodne nakon utakmice SAD-Grčka. 

Tomas Satoransky još je jednom predvodio svoju reprezentaciju do pobjede, ubacio je 20 poena uz 9 asistencija i 7 skokova. Ondrej Balvin je zabio 15 uz 11 skokova, a Patrik Auda 14 uz 4 skoka. Vitor Benite najbolji kod Brazila s 12 poena dok su Leandro Barbosa i Marcelinho Huertas zabili po 11.