Europa i Svijet
VIDEO: Briljantni Hezonja vodio Real do pobjede nad Gironom, Prkačin ostao bez poena

VIDEO: Briljantni Hezonja vodio Real do pobjede nad Gironom, Prkačin ostao bez poena

Autor: Teo Cilar Photo: Marin Sušić/HKS

Mario Hezonja bio je najbolji igrač Real Madrida i prvi strijelac utakmice u pobjedi na gostovanju kod Girone. Prvo kolo španjolske Endesa lige nije moglo bolje krenuti za njega.

Mario Hezonja briljantno je krenuo u novu sezonu španjolske Endesa lige. Njegov Real Madrid slavio je na gostovanju kod Girone rezultatom 88:94. Marc Gasol bio je odličan kod domaćina, a Roko Prkačin nije imao svoju večer. 

Nakon što je Girona došla do vodstva 20:11 na dvije minute do kraja prve četvrtine, naš je reprezentativac zabio je svoje prve poene na utakmici, tricu i pomogao da njegov klub smanji na minus tri uoči drugog perioda, a onda je krenulo ludilo. Hezonja je u drugoj četvrtini briljirao ubacivši 15 poena i bio glavni razlog zbog kojeg je Real preokrenuo minus i pobjegao do dvocifrenog vodstva. Susret je završio s 23 poena (šut za dva 4/8, trica 5/7) i 7 skokova uz valorizaciju 27. 


Spomenimo kako je Džanan Musa ubacio 15 poena uz 4 asistencije, a kod poražene Girone najbolji je bio "gazda" kluba Marc Gasol ubacivši 21 poen uz po 7 skokova i asistencija. Prkačin je odigrao 10 minuta a za to vrijeme nije ubacio niti jedan poen uz šut iz igre 0/4, a imao je 3 skoka i jednu asistenciju. Bivši igrač Zadra Aleksandar Bursać ubacio je 3 poena uz 2 skoka.