Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Briljirao Simon, slavio Fener

VIDEO: Briljirao Simon, slavio Fener

Autor: Branko Tabak

Sinoć su odigrane četiri utakmice 3. kola Eurolige.

Unicaja-Brose Bamberg 76-80 

Najuzbudljivije je bilo u Malagi gdje je njemački prvak i sudionik Zadar Basketball Tournamenta Brose Bamberg slavio protiv Unicaje 76-80. U izjednačenoj utakmici pobjednika je odlučila mirna ruka gostiju pri izvođenju slobodnih bacanja.

Lucca Staiger je tricom na nešto manje od dvije minute prije kraja odveo Brose do 71-76. No, domaćini se nisu predavali već su unutar iste minute stigli do 76-76 (tri bacanja Milosavljević, Augustine za 2). Rubit je s linije slobodnih bacanja vratio njemačku momčad u vodstvo, a nakon promašaja Nedovića Staiger je šest sekundi prije kraja bacanjima potvrdio pobjedu Bamberga.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Ricky Hickman s 18 poena, no svakako prve ime susreta bio je Augustine Rubit sa 16 poena i 11 skokova. Lucca Staiger je postigao 11 poena od kojih 5 u samoj završnici utakmice kada se rješavalo pitanje pobjednika.Nemanja Nedović je bio daleko najbolji igrač Unicaje s 26 poena. Spomenimo i Leona Radoševića koji je od trenera Trinchierija dobio nešto malo manje od 22 minute, a za to je vrijeme ubacio 4 poena (1/2 dvica, 2/6 slobodna bacanja) uz pet skokova. Napadački relativno loše, ali Radošević je vrlo bitna uzdanica Bamberga u obrambenom dijelu. 




Baskonija-Valencija 63-80 

U španjolskom okršaju Valencija je s lakoćom pobijedila Baskoniju 63-80. Utakmica je riješena u prvoj četvrtini koju je Valencija dobila 13-28.

Tibor Pleiss je s 15 poena i 7 skokova bio najbolji pobjednica u redovima Valencije. Eric Green je također postigao 15 poena, a Alberto Abalde 13. S 22 poena 11 skokova kod Baskonije je briljirao Tornike Shengelia.



Fenerbahce Dogus-Anadolu Efes 81-70  

U gradskom derbiju u Istanbulu Fenerbahçe je nadigrao Perasovićev Efes 91-70. Efesu je pripala prva (15-20), a Feneru druga četvrtina pa se u drugo poluvrijeme ušlo s rezultatom 34-34. Odlučujuća je bila treća dionica koju je Obradovićeva momčad dobila s deset poena i u završnicu ušla s rezultatom 62-52. Pokušavao je Efes preokrenuti susret, ali ispod šest poena zaostatka nisu stigli.

Sjajnu utakmicu za Efes odigrao je Kruno Simon. Zabio je 22 poena uz 5 skokova i 4 asistencije. Brad Wanamaker je za Fenerbahçe Dogus postigao 14 poena uz 7 asistencija. Jan Vesely je uz 15 poena imao i 5 skokova.



CSKA-Panathinaikos 81-63

I treći sudionik ZDBT-a koji je sinoć nastupio je upisao pobjedu. CSKA je nadigao Panathinaikosa 81-63. Od početka susreta Rusi su zagospodarili parketom i nagazili goste te prvu četvrtinu dobili 27-15. Uslijedilo je 20 minuta kontrolirane utakmice na desetak, petnaest razlike i završni udarac u posljednjoj četvrtini. Igrač utakmice bio je Sergio Rodriguez s 29 poena i 9 asistencija. Slijedio ga je Kyle Hines s 21 poenom. Kod gostiju istaknuo se KC Rivers sa 17 poena.