Hrvatska
Brokeri bez tri igrača iz startne petorke nisu imali izglede protiv Cedevite

Brokeri bez tri igrača iz startne petorke nisu imali izglede protiv Cedevite

Autor: KK Cedevita

Problemi s registracijom.

U prvom kolu HT Premijer lige Cedevita je pod vodstvom trenera Slavena Rimca u Domu sportova pobijedila Vrijednosnice Osijek 82:59.

Osim toga što zbog neigranja u domaćem prvenstvu momčad koju vodi Sito Alonso može puno odmornija i spremnija planirati rad i treninge kako bi bila konkurentna u ABA ligi i Eurokupu, već danas se vidjela i još jedna velika korist odluke da Cedevita ima još jedan sastav, koji će nastupati u utakmicama domaćeg prvenstva.

Darko Bajo (19 godina) protiv Osijeka igrao je 23:03 min., Antonio Jordano (19 godina) na terenu je proveo 20:15 min., Lovro Buljević (20 godina) 12:26 min., Karlo Matković (17 godina) 17:48 min., Rok Radović (17 godina) 10:19 min., a Mateo Vidović (19 godina) 3:22 min.

Cedevitu je s 22 poena (šut za dva 5/6, šut za tri 4/9), sedam skokova i tri asistencije predvodio 23-godišnji Andrija Ćorić. Bajo je upisao 13 poena i pet skokova, Jordano 13 poena i dva skoka, Toni Katić je ubilježio 11 poena, četiri skoka i devet asistencija, a Matković je utakmicu završio s 10 poena, pet skokova i dvije blokade.

Cedevita je vodila veći dio prve četvrtine, no gosti su bolje odigrali završnicu pa su Osječani nakon 10 minuta igre imali minimalno vodstvo 22:21.

Na startu druge dionice Jordano je zabio tricu i položio u kontri za vodstvo 26:22 Cedevite, što je trenera gostiju natjeralo na timeout. Drugu četvrtinu Cedevita je naposljetku dobila 22:12 i na veliki odmor stoga se otišlo s vodstvom 43:34 domaćina.

U trećoj četvrtini Cedevita je nastavila dominirati. Taj period domaćini su dobili 22:10, a u posljednjih 10 minuta njihova pobjeda nije dolazila u pitanje.

U dresu Vrijednosnica Osijek Abdul-Malik Abu upisao je 22 poena, osam skokova i dvije asistencije.

Cedevita – Vrijednosnice Osijek kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "S obzirom na probleme Osijeka s licenciranjem i ozljedama nekih igrača, sigurno da je prošlo dosta lako. Što se rezultatskog dijela tiče, uvijek je prisutna nervoza i praktički dok se ne završi uvijek treba biti oprezan, ali mislim da možemo biti zadovoljni pobjedom. Igra kao igra ne štima još kako bi svi mi htjeli, ali u par navrata se vidjelo da je ovo mlada momčad, koja može trčati i ima talenta i sigurno ćemo mi kroz sezonu rasti. Jako je bitno da su ta dva boda ovdje, da ne ulazimo u dodatne frustracije i da mladi igrači shvate da imaju u kvalitetu i da mi vjerujemo u njih. Mislim da imamo jako dobar ispit iduće nedjelje protiv Splita, koji je kvalitetna momčad. Neće nam biti lako, moramo se dobro spremiti i vidjet ćemo gdje smo u odnosu na jednu takvu ekipu koja vrijedi puno i igra kvalitetno."

Rimac se osvrnuo i na minutažu mladih igrača: "Mi smo stvorili za njih okolinu koja će im dati puno treninga i utakmica iz kojih bi trebala isplivati dva-tri igrača za prvu momčad. Hoće li to biti Radović, Matković ili Buljević, to nije na trenerima. Sve ovisi najviše o igračima. Tu im je prilika i šansa. Vjerujemo svima, pridajemo pažnju svima i na njima je."

Andrija Ćorić, igrač Cedevite: "Stvarno sam zadovoljan. Uz sve probleme, nedostajali su nam neki igrači, skupili smo se kao ekipa. Pokazali smo da je ovo ipak pravi projekt i nadam se da ćemo igrati ovako kroz čitavu sezonu. Bit će pobjeda i poraza, ali zalagat ćemo se maksimalno. Moram pohvaliti mlade momke. Svi su prihvatili svoje uloge, dali energiju i nadam se dobroj sezoni."

Vladimir Krstić, trener Vrijednosnica Osijek: "Nisam zadovoljan, iako smo na startu prvenstva oslabljeni jer nam zbog nemogućnosti registracije nisu igrala trojica igrača iz startne petorke, Mustapić, Ihring i Pavlović. To nas je poremetilo u pripremi utakmice, pa i ozljeda Turalije.  Čestitke Cedeviti, koja je odigrala i nadahnuto i angažirano i imali su više želje za pobjedu. Što se tiče nas, moramo se zatvoriti u dvoranu i puno raditi."