Hrvatska
Regija
Brokeri saznali protivnike u Alpe Adria kupu

Brokeri saznali protivnike u Alpe Adria kupu

U Beču je održan ždrijeb treće sezone međunarodnog Helios Alpe Adria kupa.

U Beču je održan ždrijeb treće sezone međunarodnog Helios Alpe Adria kupa. U konkurenciji 16 klubova iz šest država, Hrvatsku će predstavljati KK Vrijednosnice Osijek, piše sportnet.hr

Pred nama je izrazito uzbudljiva klupska košarkaška sezona. U mnoštvu natjecanja koja će se igrati ove sezone na Starom kontinentu, jedno privlači sve veću pozornost. To je međunarodni Alpe Adria kup u kojem će sudjelovati po četiri slovenska i češka kluba, tri slovačka i austrijska kluba, Vrijednosnice Osijek i jedan mađarski predstavnik.

Natjecanje će se igrati u četiri skupine s po četiri kluba. Svatko igra sa svakim dvokružno, a dva prvoplasirana prolaze dalje. Nakon što je prve sezone nastupalo osam, druge 13 klubova, u sezoni 2017./2018. Helios Alpe Adria kup igrat će 16 klubova. Liga je kao što se vidi iz imena natjecanja dobila novog generalnog sponzora i dimenziju više. Nakon SIXT-a u protekle dvije sezone, Helios se može pohvaliti sponzorstvom AAC-a.

Vrijednosnice Osijek nalaze se u skupini C, a protivnici su im češki Basket Brno, austrijski Klosterneuburg Dukes i slovenski Šenčur GGD. Alpe Adria kup bit će Brokerima odlična prilika da se okušaju u međunarodnoj konkurenciji i steknu dodatno iskustvo za vrlo važne utakmice u domaćim natjecanjima.