Hrvatska
Brokeri slavili u Sinju, Alkari promašili dva šuta za pobjedu

Brokeri slavili u Sinju, Alkari promašili dva šuta za pobjedu

Autor: Ferata.hr

Slavonski bećarac u Cetinskoj krajini.

Dramatičan okršaj Alkara i Vrijednosnica okončan je minimalnim slavljem gostiju. Imao je Alkar dva šuta za pobjedu u završnim sekundama, ali pokušaji Neala i Jacovića nisu prošli, javlja portal Ferata.hr.


Nije se Alkar najbolje snašao na startu utakmice, iako je imao aktivan rezultat i minimalan zaostatak. Kad se igra ubrzala i prilično pojednostavnila, zaredali su laki koševi i serija 8-0 kojom je Alkar zaključio prvu četvrtinu s vodstvom od 23:19.

Do sredine druge četvrtine Alkar je branio minimalnu prednost, ali nekoliko dobrih minuta vrijednosnica donijelo im je vodstvo od četiri razlike, što je trener Alkara prekinuo minutom odmora, nakon čega njegovi igrači serijom 9-0 vraćaju prednost na svoju stranu.

Gotovo nevjerojatno kako je Alkar odigrao posljednju minutu prvog dijela u kojoj su gosti ubacili, vjerovali ili ne, čak 11 koševa u nizu i na odmor odnijeli plus šest. Od 45:40 do 45:51 u 60 sekundi vremena.

Nakon svega minute i pol igre Alkar se našao u zaostatku od deset koševa, što je gostujuću seriju, ukupno gledajući, produžilo na čak 15-0. Stigli gosti i plus 13, ali na krilima razigranog Wembija Alkar je ipak smanjio na minus pet.

Na svako približavanje Alkara u narednim minutama gosti su odgovarali ili tricom ili koš-faulom, ali dobra igra domaćih došla je naplatu pa je tricom Neala minus smanjen na dva koša, da bi ubačajima Jacovića uoči završnih deset minuta semafor pokazao 72:72.

Dvije minute bile su potrebne Alkaru za prve koševe u četvrtom periodu, dok su Vrijednosnice u istom vremenu postigle osam. Mučio se Alkar, uvukla se nervoza, ali ipak je ostao u igri.

Dvije i pol minute prije kraja koševima Neala Alkar je ostvario plus jedan, a nakon ubačaja Kučana i plus tri, na minutu i pol do kraja. Dvije greške Alkara i brzo su se gosti koševima Kujundžića vratili u minimalan plus, na ulasku u posljednju minutu. Tako je i ostalo do kraja, uz napomenu kako je Alkar promašio dva šuta za pobjedu.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.

Alkar – VROS 89:90 (23:19, 22:32, 27:21, 17:18)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Luka Kardum (Šibenik), Leo Roglić (Split), Dino Vukušić (Split)

Alkar: Brocić (8), B. Jurela, Neal (20), I. Jurela, Kučan (17), Marić (2), Tvrdić, Dukić, Tomašević, Vučić (10), Wembi (16), Jacović (16).

VROS: Bašić (16), Jordano (19), Filipović, Kujundžić (14), Dmitrović, Ćorić (24), Šarenac (4), Buljević (2), Darling (9), Turalija (2).