Hrvatska
Brokeri zaustavili Alkare i kupili mir

Brokeri zaustavili Alkare i kupili mir

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Derbi začelja

Vrijednosnice su odlično krenule u utakmicu, bili su agresivniji te ostvarivali lake poene. Domaćini su dvpaut imali vodstvo od +18, prvo poluvrijeme završava sa 47:33. U nastavku se Alkar nekoliko puta približio ispod -10 no borbeni domaćini su brzo povećavali vodstvo te zasluženo pobijedili sa 90:78. 

Trener Marko Mandić odlično je pripremio ekipu za utakmicu koja je na kraju imala čak 26 asistencija. Kod Vrijednosnica petorica igrača su bili dvoznamenkasti: Bošnjak 21, Topolović 20, Makoi 17, Porobić 15 te Kuany 10. 

Za ekipu Alkara najviše su zabili McGlynn 18 i Gilbert 12. Izjave: 

Trener Vrijednosnica - Marko Mandić: 

Čestitam svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi i ekipi Alkara na fer i korektnoj igri. Nama je danas bila bitna pobjeda da zadržimo priključak sredini ljestvice. Sada nam slijedi ABA turnir, idemo se pripremati jer je u nedjelju nova utakmica. Igrač Vrijednosnica 

Igrač Vrijednosnica - Vito Porobić: 

Napokon i pobjeda za nas. Puno smo trenirali ovaj tjedan, sve smo dali u ovu utakmicu. Bili smo u negativnom nizu, poklopile su nam se bolesti i loša igra, ali na svu sreću vraćamo se u pobjednički niz. Jako smo sretni zbog ove pobjede, sada idemo na ABA turnir. Čestitam mojim suigračima na pobjedi. 

Trener Alkara - Vladimir Krstić: 

Čestitam ekipi Osijeka na zasluženoj pobjedi. Od početka su vodili utakmicu, mi smo izgubili prvo poluvrijeme. Osijek je pokupio sve ničije lopte, u skoku i napadu su dominirali. U drugom poluvremenu smo mi bili puno bolji, ali nije bilo dovoljno da se vratimo, još jednom čestitam Osijeku.

Igrač Alkara - Viktor Šarić: 

Nakon dugog puta, došli smo dan ranije, pripremili smo se stvarno dobro ali mislim da je presudilo prvo poluvrijeme gdje su presudile ničije lopte i skok u napadu njihovom. U drugom poluvremenu smo se vratili ali na kraju ipak nismo imali snage za preokret i pobjedu. Čestitke Osijeku, idemo dalje.

Vrijednosnice: Makoi 17, Lisica 4, Porobić 15, Bošnjak 21, Topolović 20, Ćurak, Dugandžić, Tomljenović 3, Tokić, Špehar, Kuany 10, Matuzović 

Alkar: Gizdavčić 10, Putnik 11, Vučić 10, McGlynn 18, Gilbert 12, Jurela, Louiserre 6, Krstanović, Lukačić, Šarić 11, Tomašević, Jukić 

Standings provided by SofaScore LiveScore