Europa i Svijet
Hrvatska
Bronca zlatnog sjaja za Mituovce u Antwerpenu!

Bronca zlatnog sjaja za Mituovce u Antwerpenu!

Autor: Saša Ćirić

Šalimo se malo, brončanog je sjaja.

Hrvatski basketaši nižu uspjehe gdje god se pojave. Dok Statisti nabijaju kilometražu po Hrvatskoj i jugoistočnijim predjelima, njihovi prijatelji i sportski suparnici iz momčadi General Vasilije Mitu istražuju ljepote zapadne Europe. Tako su ovog vikenda nastupili na turniru u Antwerpenu, koji je svojevrsni satelit za veliki event World Toura u Pragu, koji se igra narednog vikenda (4. i 5. kolovoza).

Nakon prvog dana popularni su Mituovci (za ovu priliku momčad naziva Zagreb Select) ostvarili željeni cilj - preživjeli su prvi filter, ali se time nisu zadovoljili. Drugog turnirskog dana su u četvrtfinalu imali težak zadatak protiv španjolskog predstavnika, momčadi El Palo Peak Team iz Malage. Nakon teške borbe i pobjede (13-10), izmoreni hrvatski predstavnici su u polufinalu imali još jednog zahtjevnog protivnika, momčad iz grada domaćina. U neizvjesnoj završnici (11-15) više sreće su imali igrači Antwerpena, te se plasirali u finale. Tamo su pobijedili Nizozemce iz Den Haaga (14-13) i opravdali očekivanja domaće publike. Premda smo u prvoj verziji ovog teksta spomenuli kako su Splićani trećim mjestom na ovom turniru izborili mjesto na Mastersu u Pragu, intervencijom Nikole Barana smo dobili ispravak netočnog navoda. U ovom slučaju bila je riječ o quest turniru, laički rečeno otvorenom državnom prvenstvu na kojem samo pobjednik ostvaruje pravo plasmana na Masters. 

U trenutku pisanja teksta naša momčad u pomalo izmijenjenom sastavu (Toni Vitali, Igor Musulin, Nikola Baran i Jure Gunjina umjesto Darija Papka) bila na putu kući. Odradili su jedno pit-stop zaustavljanje u Beču, a da (nat)prosječni basketaši žive na visokoj nozi i sveudilj glamurozno svjedoči i ekskluzivna fotografija ispod ovog teksta. Sljedeći turnir je zakazan za ovaj petak u Trogiru, a radi se o Mastersu HEP Basketball Toura.