Hrvatska
Bruno Rebić na Baldekinu: Jedva čekam da počne sezona!

Bruno Rebić na Baldekinu: Jedva čekam da počne sezona!

Mladi Splićanin može pokriti pozicije razigravača i beka šutera.

Bruno Rebić novi je igrač Šibenke. Ovaj mladi i talentirani playmaker svoju seniorsku karijeru započinje u sezoni 2018/2019. u redovima Splita.

Žute napušta u sezoni 2020/2021. te se priključuje momčadi Alkara.

Presretan sam što dolazim u klub kao što je Šibenka, iznimna mi je čast nositi dres ovoga kluba. Do kontakta sa klubom je došlo preko novog trenera Milačića kojeg poznajem otprije iz Alkara te sam na njegov poziv odlučio doći u Šibenku. Prvenstveno jer mi se sviđa njegov rad te smatram da pod njegovim vodstvom mogu najviše napredovati. Osobna očekivanja od ove sezone su da napredujem igrački što je više moguće, a timska očekivanja su da ostavimo što bolji mogući dojam na terenu te da probamo uhvatiti Play off u Premijer ligi. Iz ekipe trenutno najbolje poznajem novog igrača Patrika Jambrovića, međutim radujem se suradnji sa ostalim momcima te jedva čekam da krene sezona‘ – rekao je Rebić.

Rebić je bio član U20 i U21 selekcija, kao i dio studentske reprezentacije Hrvatske koja je nastupila na Univerzijadi.

Bruno Rebić
02.11.1999. Split
Playmaker
192 cm

Klubovi – Split i Alkar

Reprezentacija – U20, U21. Studentska reprezentacija.

Trener Šibenke Damir Milačić ne krije zadovoljstvo činjenicom da je uspio "vrbovati" mladog Rebića: "Bruno je imao iznimno turbulentnu prošlu sezonu. U Splitu nije dobio priliku kakvu je očekivao, dok je u Sinju imao određenih problema s ozljedama. Međutim, ja sam u njemu vidio određeni kapacitet, radi se o momku koji pokriva pozicije jedan i dva i koji može odigrati puno stvari i u napadu i u obrani, a vidim ga i kao jako ambicioznog mladića, a takvi igrači mi trebaju. Nije skup, talentiran je i ambiciozan, a ujedno ima i veliku želju igrati za Šibenku. Mi smo dobili igrača koji će doslovno 24 sata dnevno živjeti košarku. Znao sam da ima nekoliko ponuda iz Premijer lige i nisam htio da mi ga netko uzme "ispred nosa", a momak može dati puno toga na terenu."