Hrvatska
Bruno Rebić vodio Universitas do uvjerljive pobjede protiv Grafičara

Bruno Rebić vodio Universitas do uvjerljive pobjede protiv Grafičara

Autor: Teo Cilar

Splićani došli do očekivane pobjede, a sada im u posljednja četiri kola slijedi velika borba protiv Agrodalma za plasman u HT Premijer ligu.

Grafičar je u Splitu parirao u prvom poluvremenu nakon kojeg su bili u zaostatku od šest poena razlike. Odličnom trećom četvrtinom Universitas je riješio pitanje pobjednika za uvjerljivih 106:75 na kraju.

Universitas-Grafičar 106:75 (18:17, 27:22, 37:19, 24:17)

Kompletna statistika utakmice

Međimurci u redovima Grafičara odveli su svoju momčad do prednosti 7:13 u prvoj četvrtini. Riječ je o Matiji, Manuelu i Mariju Novaku te Luki Prproviću. Uslijedila je minuta odmora domaćeg trenera nakon čega je Universitas povezao svoje redove i počeo igrati puno bolje. Do kraja četvrtine su prestigli goste i prvu dionicu dobili s 18:17 na krilima Brune Rebića.

Rebić je nastavio s dobrom igrom iz prve četvrtine te dovodi Universitas na 26:20. Kristijan Šamarija i Jakša Petrović dovode Grafičar do novog izjednačenja, a nešto kasnije Vilim Poljak vraća vodstvo gostima, bilo je 28:30 sredinom druge četvrtine. Kako se kasnije ispostavilo to je bilo posljednje vodstvo Grafičara na utakmici. Do kraja poluvremena Universitas odlazi na vodstvo 45:39, a to je ujedno bio i konačan rezultat prvog dijela utakmice. 

Manuel Novak i Andro Nakić primakli su Grafičar na 45:43 početkom drugog poluvremena, ali serijom 14:2 domaćini bježe na 59:45 polovicom treće četvrtine, a u 27. minuti već su bili i na plus 20, točnije 69:49, a nešto kasnije nakon nove trice Rebića bilo je i plus 25 što je bila najviša prednost do tog trenutka utakmice. U posljednju se dionicu ušlo vodstvom domaćina 82:58, a u njoj je Universitas došao i do najviše prednosti na susretu od plus 32 pred sam kraj. 

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Rebić koji je ubacio 31 poen uz 8 asistencija, 3 skoka i 3 osvojene lopte dok je Gabriel Marić ubacio 22 uz 7 skokova i 5 asistencija. Luka prprović najbolji kod Grafičara s 19 poena i 6 skokova. Grafičar se nalazi na predposljednjem mjestu s 5 pobjeda i 13 poraza, a u idućem kolu im u jednoj od najbitnijih utakmica sezone dolazi Šanac Karlovac koji je na istom omjeru pobjeda i poraza kao i oni. 

Universitas koji se s Agrodalmom bori za drugu poziciju u idućem kolu gostuje kod Pule 1981.