Hrvatska
Bruno Šundov i službeno u Splitu

Bruno Šundov i službeno u Splitu

Autor: Teo Cilar

Najveća košarkaška "ptica selica" sletjela u domaće "jato".

Nakon što je otišao iz Splita sa 18 godina daleke 1998. godine, Bruno Šundov (38) do danas je promijenio čak 30 klubova u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri profesionalca. 

U matični Split vratio se nakon što je 1998. godine otišao "trbuhom za kruhom" zbog loše financijske situacije kako je sam priznao. Dallas Mavericksi izabrali su ga 1998. godine u drugoj rundi drafta kao 35. izbor ukupno, a preskakanje stepenica definitivno ga je koštalo puno bolje igračke karijere.

Sezonu je započeo u Ujedinjenim Arabskim Emiratima u klubu Al Sharjah, a prema podacima sa stranice asia-basket.com on je u ovoj sezoni nakon Al Sharjaha zaigrao i za ekipu Banijas u istoj ligi, a Split bi mu trebao biti već treća destinacija u ovoj sezoni ukoliko su podaci točni. To bi značilo da mu je Banijas bio 30. klub u karijeri, a Split 31. ako smo sve točno pobrojali. Šundov je u karijeri igrao u 17 zemalja, tri kontinenta, a osvojio je Euroligu sa Maccabijem 2004. godine, Kup Bugarske 2012. i prvenstvo Bugarske 2015. godine. 

Šundov bi trebao debitirati za Split 4. siječnja u ABA 2 ligi na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru.