Hrvatska
Budemo li pravi, Cibona nema šanse!

Budemo li pravi, Cibona nema šanse!

Autor: Paulo Sarić

Timska obrana i vjera u sebe recept su zadarskog uspjeha.

Zadar je ove sezone već četiri puta svladao svog najvećeg rivala Cibonu. Najuvjerljiviji je bio posljednji trijumf u Draženovom domu kada su igrači Aramisa Naglića nadigrali 'Vukove' i slavili s velikih 18 koševa razlike, rezultatom 80-98. Dalmatince je do pobjede vodio raspucani Steven Gray koji je ubacio 27 poena, no veliku je ulogu u južnjačkom trijumfu imao i visoki Mostarac Filip Kraljević koji je vrlo dobro otvorio utakmicu i dobrano namučio najboljeg zagrebačkog igrača Luku Žorića, završivši susret s 12 koševa, pet skokova i tri ukradene lopte.

- Ne mogu reći da sam imao posebni motiv, jednostavno su mi se neke stvari poklopile. Nadam se da će tako biti i u subotu – otkrio je bivši igrač Zaragoze osvrnuvši se na veliki dvoboj pod obručima koji bi mogao odlučiti današnji susret - Žorić je uvjerljivo najbolji igrač Cibone. Troši puno lopti, ima veliku minutažu i povjerenje trenera te ga nije lako čuvati, no dat ćemo sve od sebe. Timskom ćemo obranom pokušati anulirati njegov učinak. Imamo određene taktičke varijante, ali nisu to neke posebne stvari. Nismo se toliko fokusirali na njih, koliko na nas same. Na našu igra na oba dijela terena.

Iako bi neki pratitelji košarke pogledavši ovosezonski međusobni omjer zaključili da je Zadar veliki favorit, Kraljević s oprezom gleda ka nadolazećem izazovu.

- Polufinalna serija je zahtjevna sama po sebi. Cibonu smo ove sezone dobili već četiri puta i vjerujem da će im ta činjenica poslužiti kao izvor dodatnog motiva te nam sigurno neće biti lako. No, mi smo spremni i samo nam pobjeda igra – dodao je Kraljević i poslao glasnu poruku suparnicima - budemo li mi pravi mislim da Cibona nema šanse!

Utakmica se igra na Višnjiku s početkom u 19 sati.