Hrvatska
Budimir: Imamo bazu igrača i navijača za Premijer ligu

Budimir: Imamo bazu igrača i navijača za Premijer ligu

Predsjednik Dubrave najavljuje dva do tri igračka pojačanja.

Dubrava je u nedjelju potvrdila nastup u HT Premijer ligi slijedeće sezone nakon što je dobila pozivnicu HKS-a poradi nemogućnosti nastupa novoosnovanog kluba Cedevita junior. Tako su se Lavovi vratili u elitu nakon punih osam godina, a predsjednik dr.Bernard Budimir nam je kazao:

 ”Donijeli smo zajedničku odluku da prihvatimo sudjelovanje u HT Premijer ligi. Iako nas osam godina nije bilo u najvećem rangu naše košarke svjesni smo da moramo puno više raditi nego u Prvoj ligi. Počevši od rada uprave, do rada na parketu, većeg broja treninga. Imamo bazu igrača i bazu navijača da igramo u Premijer ligi. U ovom trenutku su nam neophodna dva, tri igračka pojačanja i ja vjerujem da svi zajedno u klubu možemo napraviti maksimum da izborimo onaj prvi zadatak, a to je ostanak u ligi. Neophodno nam je povećati proračun za slijedeću sezonu i već smo počeli raditi na tom tragu’‘..ističe Budimir koji je zanimljivo bio predsjednik i 2011.godine kada je Dubrava posljednji puta igrala tadašnju A-1 ligu ”Bio sam predsjednik kluba i kada smo ispali u drugi rang, a i sada kada smo ušli. Iako smo postali članovi administrativnim putem mislim da smo apsolutno zaslužili jer se valja prisjetiti kakvu smo sezonu imali, a pogotovo kakav smo imali četvrti mjesec kada smo odigrali devet utakmica u 27 dana. Bili smo i protiv Sonika u finalu na jednu loptu, a protiv Hermesa smo do same završnice praktički bili u mogućnosti izboriti Premijer ligu. Rekao sam treneru Kruniću i igračima nakon utakmice protiv Hermesa da smo imali jedan dugi marš (simbol upornosti) kao za neovisnost Kine, ali da on još nije završen nego da se sada i nastavlja. Priča KK Dubrava nije završena već ona ide dalje. Potrebno je i dalje trenirati i raditi marljivo, te se nadamo da možemo ispuniti naše ciljeve. Sada kada smo se vratili tamo gdje po tradiciji i pripadamo vjerujem da će nas navijači i u slijedećoj sezoni pratiti kao u doigravanju kada je dvorana bila ispunjena i da će dati podršku klubu i momčadi”
http://ksz-zagreb.hr/wp-content/uploads/2019/04/dubrava-slavi-385x252.jpg 385w, http://ksz-zagreb.hr/wp-content/uploads/2019/04/dubrava-slavi-768x503.jpg 768w, http://ksz-zagreb.hr/wp-content/uploads/2019/04/dubrava-slavi-900x589.jpg 900w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px">

Zanimalo nas je i stanje igračkog kadra, a po tom pitanju Budimir kaže ” Do sada nas ni jedan igrač nije napustio, a izvjesno je da zbog ozljede neće biti Stipe Čubrića. Vratili su nam se Fran Vujić i Luka Cvitanović, a spomenuta pojačanja će prije svega biti neophodna na vanjskim pozicijama. Znamo kako je teško dobiti igrača na poziciji organizatora igre i tu nas očekuje najviše posla. Optimisti smo i tako moramo gledati na slijedeću sezonu”.