Hrvatska
Buđenje Muline Cedevite, stigla je prva pobjeda u Ligi za prvaka

Buđenje Muline Cedevite, stigla je prva pobjeda u Ligi za prvaka

HT Premijer liga

Cedevita Junior u Domu sportova svladala je Zabok 85:64 i tako u 7. kolu upisala svoju prvu pobjedu u HT Premijer Ligi za prvaka.

Momčad Damira Mulaomeorvića kontrolirala je cijelu utakmicu. Zagrepčani su u petoj minuti vodili 11:3, a na poluvremenu su imali prednost 46:30. U drugom poluvremenu Zabočani su u zadnjoj minuti treće četvrtine došli na -8, no bliže od toga nisu stigli.

U dresu Cedevite Junior istkanuli su se Goran Filipović (16p, 3sk, 6as i 2ukl), Josip Batinić (9p, 7sk, 7as i 3ukl), Jure Planinić (10p, 10sk i 1as), Emir Šabić (12p i 2as), Ivan Vučić (12p, 2sk i 1as) te Rok Radović (10p, 3sk i 2as).

Zabočane su predvodili Lukša Buljević (15p i 6sk), Veljko Budimir (11p, 3sk i 3as) te Lovro Buljević (10p, 6sk i 1as).

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Čestitke igračima. Nije lako poslije šest uzastopnih poraza. Mislim da smo u svakom momentu večeras bili prije svega energetski dobri na terenu defanzivno i mislim da je to na kraju odredilo tok utakmice. Nezgodna ekipa Zaboka ima dosta individualno jakih igrača, tako da smo se pribojavali i iskusnog Budimira i braće Buljević. Međutim, mislim da smo danas prije svega bili dobri u obrani. Napad može uvijek bolje, ali mislim da možemo biti zadovoljni. Idemo dalje. Čeka nas Gorica. Drago nam je da smo se digli u jednom vrlo važnom momentu zato što imamo još tri utakmice i da se pripremo za playoff."

Ivan Vučić, krilo Cedevite Junior: "Napokon smo pobijedili u Ligi za prvaka. Čestitam ekipi. Prenijeli smo stvari koje radimo na treningu na utakmicu i došli do bitne pobjede. Trebamo nastaviti raditi što smo radili do sada, igrati kao što smo danas i nadati se što boljem uspjehu."

Jakša Vulić, trener Zaboka: "Dominirali su od starta agresijom. Natjerali su nas u velik broj grešaka. Nismo uspjeli dobiti dubinu i igru pod košem, gdje nam je Cedevita stvarala probleme s udvajanjima. Imali smo slab protok lopte i to je rezultiralo i slabijim postotkom ubačaja. U jednom periodu smo se vratili i došli ispod dvoznamenkaste prednosti. Međutim, trebalo nam je više tih dobrih minuta u kontinuitetu. Nismo to imali večeras i to je zaslužena pobjeda Cedevite."

Lukša Buljević, bek-krilo Zaboka: "Otvorili smo utakmicu slabo, s malo energije. Oni su bili puno čvršći od nas i odmah su stvorili razliku. Mi smo se probali vratiti. Napravili smo neku mini seriju, vratili smo se tijekom treće četvrtine, no oni su bili agresivniji i energičniji i to je dovelo do konačnog rezultata."


Standings provided by SofaScore LiveScore