Regija
Budućnost dovela ubojitog šutera

Budućnost dovela ubojitog šutera

Autor: Paulo Sarić

Klub je istovremeno napustio pouzdani Bojan Subotić.

Crnogorski prvak danas je doveo drugo pojačanje uoči naredne sezone. Nakon Danila Nikolića redove Budućnosti pojačao je i Kyle Gibson, prenose službene stranice kluba. Iskusni 30-godišnjak odlikuje se vrlo dobrim šutem za tri poena i trebao bi predstavljati kvalitetno pojačanje podgoričkom sastavu.

Amerikanac se košarkom počeo ozbiljnije baviti u srednjoj školi gdje ga je trenirao otac. Nakon što je uzeo tri uzastopne gradske titule preselio je na Louisiana Tech University gdje se zadržao četiri sezone s procjecima od 18 koševa, četiri skoka i tri asistencije. Ipak, nije izabran na NBA draftu, a za vrijeme treninga uoči Ljetne lige u kojoj je trebao nastupiti u dresu Miamija ozlijedio je lijevo rame zbog čega je pauzirao nekoliko mjeseci. Taman kada se počeo vraćati prilikom basketa s prijateljima ozlijedio je i desno rame, pa mu je praktički čitava prva godina nakon odlaska sa sveučilišta propala radi ozljeda.

Naredne se dvije sezone natjecao u Razvojnoj ligi gdje je nosio dres Canton Chargea. Dobre igre u SAD-u donijele su mu prvi europski angažman 2013. godine u Italiji, da bi narednu sezonu proveo u Romi gdje je bio suigrač našemu Roku Stipčeviću. Uslijedila je jedna godina kod Darija Gjergje u Oostendeu u kojoj je bio ponajbolji igrač momčadi, da bi prošlo ljeto potpisao za francuski BCM Gravelines. Lani je prosječno bilježio 16.6 koševa uz tri skoka i 2.3 asistencije po susretu.

Dodajmo i da je iskusnom Bojanu Subotiću istekao ugovor s Budućnosti i da će crnogorski centar karijeru nastaviti u drugom klubu.