Regija
Budućnost i Igokea pojačali konkurenciju u reketu

Budućnost i Igokea pojačali konkurenciju u reketu

Autor: Paulo Sarić

Povratak visokih igrača u Jadransku ligu.

Prvaci susjednih država, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, tijekom današnjeg su dana doveli dva visoka igrača kojima su popunili rupe ispod obruča. Riječ je o iskusnim Nikoli Jevtoviću koji je pojačao redove Igokee i Filipu Baroviću koji se vratio u podgoričku Budućnost.


Jevtović je karijeru započeo u KK Sloboda Užice s kojom je u svojoj posljednjoj sezonu izborio ulazak u elitni rang srbijanske košarke. Vrlo dobre igre mladoga krilnog centra nisu prošle nezamijećene pa je 2013. potpisao četverogodišnji ugovor s Radničkim iz Kragujevca. Ipak u momčadi sadašnjeg trenera Partizana Miroslava Nikolića zadržao se tek jednu od četiri predviđene sezone te je nezadovoljan minutažom preselio u Metalac. U dresu drugoga srbijanskog abaligaša pružao je vrlo dobre partije te je bio ponajbolji igrač svoje momčadi tijekom obje sezone u Valjevu. Posljednje je godine zabijao gotovo 12 poena i hvatao šest skokova u prosjeku. Prošlo je ljeto preselio u Rumunjsku potpisavši za Steauu u čijem je dresu bilježio 7.7 koševa i hvatao 3.7 skokova. Borbeni krilni centar koji pogođenim tricama može raširiti reket potpisao je dvogodišnji ugovor s bosanskohercegovačkim prvakom, po formuli 1+1.


Barović koji se u podgorički dres vraća nakon dvije godine izbivanja. Košarkom se počeo baviti upravo u glavnom gradu Crne Gore, a većinu je svoje karijere proveo u Mađarskoj. U tri je godine ostavio dubok utisak u tamošnjoj košarci, a u najboljoj je sezoni prosječno zabijao 17.2 poena uz 8.5 skokova u prosjeku. U međuvremenu je nosio i dres bugarskog Lukoila te Telekom Bonna. Lani je u njemačkoj Bundesligi zabijao gotovo osam koševa uz tri skoka u prosjeku, sve to za manje od 15 minuta na parketu.