Regija
Budućnost i u polufinalu spašavala živu glavu u samoj završnici

Budućnost i u polufinalu spašavala živu glavu u samoj završnici

Autor: Saša Ćirić

Čak je i rezultat gotovo identičan!

Prvi susret polufinala Superkupa ABA lige ponudio je dvoboj aktualnog prvaka Budućnosti i mlade momčadi Partizana. Dok su Podgoričani spašavali živu glavu u završnici protiv sjajne momčadi Igokee, beogradski abaligaš je slomio Mornara iz Bara sjajnom dionicom u drugom poluvremenu nakon što je rezultat većim dijelom utakmice bio u egalu. 

Polufinale su bolje otvorili Partizanovci, koji su u prvom dijelu imali kontrolu na obje strane parketa, pa se na poluvrijeme otišlo s +6 za beogradsku momčad (49-43). Budućnost se vraća u egal u trećoj četvrtini, koja dolazi na dva poena zaostatka (67-65), da bi u posljednjoj četvrtini rudaskim angažmanom izborili i produžetak nakon što je Aleksej Nikolić šest sekundi prije kraja pogodio tek jedno slobodno bacanje. U dodatnih pet minuta Budućnost se brzo odvojila na pet poena prednosti, pa igrači Nenada Čanka nisu imali adekvatnog odgovora za taj nalet momčadi iz Podgorice.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su braća Earl Clark (17 poena) i Coty Clarke (16), dok je Petar Popović dodao 14. Partizan je predvodio sjajni Vanja Marinković s 19 poena, a Jock Landale je ubacio 16 uz 9 skokova.

Statistika utakmice