Regija
Budućnost na mišiće izvukla pobjedu protiv raspoložene Igokee

Budućnost na mišiće izvukla pobjedu protiv raspoložene Igokee

Autor: Saša Ćirić

Domaćin je ponudio svojim navijačima puno razloga za optimizam u nadolazećoj sezoni.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici Superkupa ABA lige domaćin natjecanja je imao naoko neprelaznu prepreku - novopečenog euroligaša iz Podgorice. No, dobar ljetni prijelazni rok u kojem su u Laktaše sletjeli, među ostalima, naš Tomislav Zubčić, Amerikanac Orlando Johnson te iskusni Sava Lešić, dao je naznačiti određene ambicije kluba. 

Otvaranje utakmice je proteklo u opipavanju snaga, ali je brzo Igokea preuzela inicijativu. U četvrtoj minuti dolaze do prednosti od osam poena (15-7). Budućnost se konsolidira, te uzvraća serijom 10-1 (16-17). Igokea na krilima našeg Zubčića vraća kontrolu nad utakmicom te se na prvi odmor odlazi s +2 za domaćina (21-19).

Momčad Nenada Trajkovića je, pokazat će se, iznimno organizirana i uigrana, brojnim promjenama u kadru unatoč. Zubčić nastavlja s dobrim akcijama, pa ulaz u drugu četvrtinu obilježava s šest poena i asistencijom, a Igokea polako ali sigurno gradi prednost do najviših +12 (37-25). Kod Budućnosti se u tim trenucima budi mladi Aleksa Ilić, pa se prednost Igokee polako otapa do +6 (45-39).

Sava Lešić (Foto: ABA Liga)

Bivši igrač Cedevite, playmaker Nemanja Gordić, otvara s četiri poena treću četvrtinu, a Ilić mu se priključuje snažnim zakucavanjem za novi egal (45-45). Činilo se da su gosti iz Podgorice konačno pronašli recept za igru Igokee, ali domaći su opet pronašli načina da naprave razliku. I u tim trenucima briljirao je hrvatski reprezentativac Zubčić, koji je ovom izvedbom pokazao da je možda zavrijedio nešto više povjerenja u izabranoj vrsti. Unatoč novih +7 domaćih (59-52), Budućnost smanjuje na za njih podnošljivih tri razlike (67-64).

Aktualni osvajač ABA lige je u posljednju dionicu ušao s pristupom koji bi mu u najjačem europskom klupskom natjecanju mogao donijeti puno dobrih stvari i rezultata. Nije se Igokea predavala, i rezultatski su parirali u prvoj polovini posljednje dionice, ali tada čvrsta obrana Džikićevih momaka donosi rezultate, te serijom 9-2 preokreću (73-72 na 75-81) te u završnicu ulaze s lagodnom prednošću. Ipak, domaći pronalaze snage za još jedan pokušaj, ali uspijevaju doći tek na -2 (84-86). U završnici više koncentracije imaju igrači Budućnosti, te se s rezultatom 86-90 probijaju u polufinale, gdje će odmjeriti snage s Partizanom.

U redovima pobjednika najefikasniji su bili Gordić (19 poena, 6 asistencija), Earl Clark i Nikola Ivanović su dodali po 15, a Ilić 14 poena uz 7 skokova. 

Zubčić je s 21 poenom i 6 skokova bio najbolji igrač domaćih, a Johnson je dodao 18.

Statistika utakmice