Regija
VIDEO: Budućnost pobjedom protiv Crvene Zvezde opet na vrhu ABA lige

VIDEO: Budućnost pobjedom protiv Crvene Zvezde opet na vrhu ABA lige

Autor: Teo Cilar

Budućnost je na krilima Nikole Ivanovića već drugi puta u sezoni slavila protiv Crvene Zvezde.

Derbi kola pred prepunom Moračom opravdao je očekivanja, a pobjeda je otišla domaćoj Budućnosti koja je i drugi puta u sezoni slavila protiv Crvene Zvezde. Budućnost je sada usamljena na vrhu ljestvice.

Budućnost VOLI-Crvena Zvezda mts 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19)

Kompletna statistika utakmice

Utakmica između Budućnosti i Crvene Zvezde bila je neizvjesna od samog početka do kraja, a odluka o pobjedniku pala je u posljednjoj minuti utakmice. Domaćini su imali dva poena prednosti na nešto više od pola minute do kraja kada Nikola Ivanović ubacuje dvicu i povisuje na plus četiri. 

U preostalom vremenu Dejan Davidovac dva puta promašuje, a točku na i stavlja Nemanja Gordić s dva pogođena bacanja za 92:86 pobjedu i veliko slavlje. 

Budućnost je pogodila čak 16 trica u ovom susretu od 23 ispucane što je ni manje ni više nego skoro 70 posto uspješnosti. Ivanović je predvodio domaćine s 18 poena, 4 asistencije i 2 skoka, Kyle Gibson je ubacio 17, a Kyle Landry 15 uz 3 skoka. Kod gostiju najbolji Taylor Rochestie s 19 koševa, 7 asistencija i 2 skoka dok je Pero Antić ubacio 14 uz 6 skokova i 2 asista. 


Budućnosti sada slijedi gostovanje kod Cedevite u sklopu 7Days Eurokupa. Susret se igra u srijedu s početkom u 19:45 sati.