Regija
Budućnost slavila u Baru tricom Jacksona sekundu prije kraja

Budućnost slavila u Baru tricom Jacksona sekundu prije kraja

Autor: Branko Tabak

Bit će to još jedno neizvjesno doigravanje za naslov prvaka.

U derbiju crnogorskog prvenstva Budućnost je slavila kod Mornara u Baru 95-96. Junak pobjede bio je Edwin Jackson koji je tricom sekundu prije kraja susreta riješio pitanje pobjednika. Imao je Mornar priliku preko Nemanje Vranješa no ponajbolji igrač Mornara nije pogodio.

Budućnost je kontrolirala utakmicu, u samoj završnici imala vodstvo 85-91, no tada Ivan Jelenić zabija dvije trice i dovodi suset do dramatične završnice. 

Jackson je s 22 poena bio najefikasniji kod Podgoričana. Flip Barović, James Bell i Sead Šehović postigli su ih po 14. U Mornaru su fantastičnu utakmicu odigrala trojica igrača. Uz Vranješa koji je postigao 29 poena to su Uroš Luković s 25 i Nikola Rebić s 20 poena. 

Sutjeska je na svom tparketu bila uvjerljiva protiv Jedinstva 79-60 (po 13 poena Nikole Pavlićevića i Marka Ćalića), dok je Lovćen slavio u Ulcinju 77-80. Aleksa Popović je za pobjednike postigao 26, a Miloš Popović 20 poena. Kod Ulcinja najefikasniji je Petar Kusovac s 27 poena. Bryce Jones ih je postigao 24 poena.