Regija
Budućnost slaže momčad za Euroligu,Olimpija misli na budućnost

Budućnost slaže momčad za Euroligu,Olimpija misli na budućnost

Autor: Branko Tabak

Budućnost i Olimpija nastavljaju s dovođenjem pojačanja

Budućnost je dovela još jedno pojačanje za novu sezonu u kojoj će uz ABA ligu igrati i Euroligu. Momčad koja je izborila nastup u elitnom europskom natjecanju osvajanjem ABA lige bit će u velikoj mjeri izijenjena u donosu na prošlu sezonu. 

Tako je to u sportu. Pobjedom postaješ kralj, ulaziš u povijest kluba, ali istovremeno i gubiš poziciju u klubu jer ambicije rastu. Ništa novo. Prije Budućnosti prošle su to mnoge momčadi. Obično bi uslijedila brza prizemljenje, a ponekad i godine strpljivog rada za povratak na prijašnje pozicije.

Jesu li u Podgorici sve dobro posložili vidjet će se već tijekom sezone. Najnovije ime u momčadi Budućnosti je dojučerašnji igrač francuskog doprvaka Monaca Aaron Vincent Craft koji je potpisao jednogodišnji ugovor. U LNB ligi odigrao je 33 utakmice uz prosjek 6,8 poena i 3,4 asistencije. Očekuje se da će biti od velike pomoći na mjestu razigravača.

Iz rumunjskog Cluja u Sloveniju i Petrol Olimpiju se vratio Miha Lapornik (24). U nacionalnom prvenstvu Rumunjske i FIBA Europakupu u prosjeku je postizao 9,8 poena uz 2.4 skoka.