Europa i Svijet
Hrvatska
Bujan u polufinalu, Šakić, Miličić, Sobin i Delić 'u autu'

Bujan u polufinalu, Šakić, Miličić, Sobin i Delić 'u autu'

Autor: Branko Tabak

Kup natjecanja u Poljskoj i Slovačkoj.

Petak je bio loš dan za Hrvate u završnici Kupa Poljske. Zielona Gora u kojoj igra Željko Šakić je poražena u četvrtfinalu od BM Slam Stal Ostrowa 64-71. Šakić je imao skroman učinak od 3 poena.

Anwil Wloclawek za čijim je kormilom hrvatski trener Igor Miličić i čiji dres nosi Josip Sobin, je poražen od Arka Gdynie 84-80. U posljednju četvrtinu Anwil je ušao s 20 poena minusa. Minutu i 50 sekundi prije kraja bilo je -15, da ni na kraju Arka spašavala živu glavu.

Sobin je za poraženu momčad postigao 10 poena uz 4 skoka.

U Slovačkoj Tiho Bujan je i u Kupu nastavio sjajnu seriju iz prvenstva u kojem je u osam utakmica naslagao 7 pobjeda te jedan jedini poraz, od vodećeg Intera iz Bratislave. Bujanova Prievidza je bila bolja od Žiline 62-74 te se plasirala u polufinale kupa u kojemu će joj protivnik biti apsolutni favorit za osvajanje duple krune - Inter. Valja naglasiti da je neposredno prije Završnice kupa Prievidzu napustio najbolji igrač i strijelac Tim Derksen.

Nenad Delić i Komarno su poraženi od, osječkim Brokerima dobro znanih, Levica 90-80. Visoki Splićanin je postigao 11 poena uz šest asistencija.