Hrvatska
Bujan započeo s radom, tko je sve u njegovom timu?

Bujan započeo s radom, tko je sve u njegovom timu?

Đef omladinskog pogona KK Zadar.

Prvi dan mjeseca lipnja ujedno je za Tihomira Bujana bio i prvi službeni radni dan u KK Zadar na mjestu stručnoga koordinatora svih mladih kategorija. Nakon niza godina izbivanja i angažmana u inozemstvu, Bujan se vratio u klub u kojemu je, uz ostalo, bio i trener prve momčadi.

– Da, vratio sam se i drago mi je da je tako, da sam se s klubom dogovorio o svom djelovanju u mladim kategorijama – kaže Tihomir Bujan.

U sportu je situacija značajno drugačija u odnosu na razdoblje prije pojave koronavirusa. I KK Zadar prilagodio se danim okolnostima i treninge provodi u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

– Jedno se vrijeme nije organizirano radilo, pa je uslijedila improvizacija, mjere su popuštane postupno i sad smo na točki na kojoj jesmo. Kako naši igrači imaju sad nešto više vremena jer ne pohađaju nastavu, organizirali smo treninge da ih je što više, koliko mjere dopuštaju, a program je također prilagođen.

Natjecanja će se najvjerojatnije nastaviti za nekoliko mjeseci.

– To razdoblje ćemo iskoristiti optimalno za svaku selekciju. Tek u srpnju imat ćemo malu stanku. Razmišljamo i o tomu kako organizirati neke turnire, naravno u skladu s mjerama, jer će biti veoma bitno vidjeti kako igrači reagiraju, na čemu treba više raditi i slično.

Bujan ističe da je jedan od primarnih klupskih ciljeva kontinuirana selekcija.

– U tri momčad sad imamo pedesetak igrača. Imamo najave dolaska nekih momaka koji se žele okušati. Istodobno je nužno poduzeti sve što je moguće da ostvarimo detaljan uvid u potencijal koji imaju gradsko i županijsko područje, da te dečke dovedemo u klub i s njima pravilno radimo. U skupini klupskih ciljeva bitno mjesto ima oblikovanje i priprema igrača za seniorsku momčad u mjeri što većoj, kao i da svaki budući igrač iz Zadra, ako jednom nekamo ode, bude jasno prepoznatljiv po ovdašnjoj školi.

U mladim kategorijama KK Zadar, u stožeru kojim koordinira Tihomir Bujan, još su Jure Ružić, Marko Selin, Toni Dijan, Rajko Vidaković i Petar Popović, te odlukom uprave do daljega pridruženi Samir Žuža i Franko Sterle.