Hrvatska
Bujas uz preporuke Pavličevića i Petrovića pronašao novi klub u Kolumbiji

Bujas uz preporuke Pavličevića i Petrovića pronašao novi klub u Kolumbiji

Autor: Branko Tabak

Novi klub - novi izazovi!

Zadarski stručnjak Luka Bujas ima novi klub. Seli se u Kolumbiju gdje će biti trener Corsariosa iz Cartagene.

Posljednji angažman Bujas je imao kao pomoćnik Željka Pavličevića u Al Ittihadu u Libiji. Sezona je prekinuta zbog ratnog stanja, a Bujas i Pavličević su doslovno spašavali živu glavu iz Tripolija.

- Radi se o novoosnovanom klubu koji od sljedeće sezone nastupa u Kolumbijskoj prvoj ligi, najvišem rangu natjecanja. Naime, tamo se u Prvu ligu ulazi plaćanjem kotizacije, ne plasmanom kroz niže rangove natjecanja. Izrazito sam sretan što sam dobio ovakvu priliku, jer težio sam radu u inozemstvu i kad je počela priča oko Kolumbije nisam dugo razmišljao. Košarka je u Južnoj Americi popularan sport, a razina kvalitete kolumbijske lige je na solidnom nivou. Zbog situacije s koronom, liga će početi u rujnu i biti će gotova već sredinom studenoga, kad bi opet trebao sjesti sa ljudima iz kluba i pričati o daljnjoj suradnji, rekao je za Basketbal.hr Bujas. 

- Sjedište kluba je u Cartageni, predivnom gradu i turističkom središtu Kolumbije. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog angažmana, prije svega Vedranu Pavličeviću koji je posredovao u sklapanju ugovora te Željku Pavličeviću i Aleksandru Petroviću koji su svojim preporukama uvelike pomogli da se ovaj angažman i ostvari, dodao je za kraj.