Hrvatska
Buljan predvodio razvojnu momčad Zadra do pobjede nad Dinamom

Buljan predvodio razvojnu momčad Zadra do pobjede nad Dinamom

Dramatična završnica u (jednom od dva) derbija.

U jednom od dva derbija 15.kola Prve muške lige Jazine Arbanasi su kao gost slavili kod Dinama 82:80. Bio je to zanimljiv susret u kojem je prva i treća četvrtina pripala Dinamu, a druga i četvrta Zadranima koji su nakon izjednačenja Filipa Paponje (76:76) poveli 80:76 preko preko Tomislava Buljana i Paponje. Filip Torić ja zabio koš uz dodatno za mini zaostatak 79:80. Poslije promašene trice Marka Šarca u napadu je skočio Buljan i zabio za 82:79. U posljednjih petnaest sekundi prvo je Paponja promašio oba bacanja, a Garafolić nakon prvog promašenog namjerno je promašio drugo bacanje, a poslije skoka u napadu Torić je dobio priliku da izbori produžetak. Promašio je prvo, a drugo namjerno promašio da bi gosti uhvatili loptu i odnijeli dva boda u Zadar.

Početak susreta pripao je Dinamu koji je uz 7 poena Hrvoje Garafolića poveo 17:6 , a isti igrač je tricom zaključio prvu četvrtinu za +10 (27:17). Gosti iz Zadra tricama Vujičića, Botorca i Horvata uzvratili su početkom druge četvrtine kada su u tri minute napravili seriju 15:2 i poveli 32:29. Ivan Nakić Vojnović i Matija Maljić su brzo vratili prednost na domaću stranu, a sastav Milana Ličine je na odmor tricom Ivana Radmana otišao s minimalnih 43:42.

Dinamo se rezultatski odvojio u završnici treće četvrtine kada je Garafolić pokrenuo i završio seriju 10:0 za 62:50. U posljednjih deset minuta Plavi su ušli s +8 (64:56) i praktički vodili do posljednjih 150 sekundi i opisane završnice.

Buljan je s 23 poena i 10 skokova predvodio Jazine. Šarac je dodao 16, Butorac 13, a Paponja 11 poena. Garafolić je za Dinamo ubacio 21 uz 8 skokova. Dvoznamenkast je još bio Maljić sa 17 poena.

”Čestitao bih svojoj ekipi na borbi i vrlo bitnoj pobjedi za nas. Isto tako čestitao bih Dinamu. Igrali smo stvarno hrabru utakmicu iako smo lošije ušli u utakmicu. Kako je odmicala tako smo uspostavljali svoju igru. Zadnji nekoliko minuta smo donijeli par dobrih odluka, a pogotovo Filip Paponja koji nije briljirao u utakmici, ali je u završnici tri, četiri napada uzeo loptu i rješio utakmicu”..kazao je trener Jazina Marko Selin.

”Nije lako nakon ovakvog poraza nešto pametno reći. Vruća je glava, ali nekim stvarima koje sam danas vidio sam apsolutno nezadovoljan. Mi treneri oko nekih stvari ne možemo utjecati, a oni koji se time bave nek malo pogledaju. Čestitam Jazinama koji su se borili do zadnjeg trenutka, a na sve drugo je najbolje ostati bez komentara”…kazao je trener Dinama Milan Ličina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore