Hrvatska
Regija
Buljan tricom okrenuo Kolubaru, Mislav u konopcima imao reprezentaciju BiH

Buljan tricom okrenuo Kolubaru, Mislav u konopcima imao reprezentaciju BiH

KK Mislav s nekoliko pojačanja oduševio u Travniku

U organizaciji košarkaškog kluba Travnik od 07.06.-09.06.2019. u Travniku se održao jaki kadetski (igrači rođeni 2002.godine i mlađi) 13.Međunarodni turnir u košarci. Kada je košarkaški klub Travnik 2007.godine krenio sa ovim hvalevrijednim projektom, nisu ni mogli zamisliti da će tako brzo rasti i da će postati turnir koji je prepoznat u ovom dijelu južne Europe. 

U posljednjih dvanaest godina u Travnik su uspjeli dovesti viceprvaka svijeta (reprezentaciju Turske), europske prvake (kadetsku reprezentaciju BiH), prvake Afrike (reprezentaciju Egipta) te niz kvalitetnih reprezentacija i klubova. Na ponos organizatora i cijele regije je podatak da se na ovom turniru isprofilirao sadašnji igrač NBA kluba Brooklyn Netsi, Džanan Musa, koji je u dva nastupa na turniru bio proglašen najboljim strijelcom turnira. 

Košarkaški klub „Mislav“ je klub koji već dugi niz godina bilježi dobre rezultate u seniorskoj Drugoj hrvatskoj ligi gdje je naglasak da se sa mladom ekipom ostvari dobar plasman. Mlađe kategorije KK Mislav postigle su zapažene rezultate u svojim županijskim ligama. Treneri Tonći Gladina ( trener kadeta i predkadeta) i Alen Koludrović (trener seniora) zaslužni su da je veliki broj momaka pozvano da nastupaju i za Županijske selekcije, gdje mogu uz dodatne utakmice i treninge još puno napredovati. Poziv na turnir je tako došao kao šlag na tortu za kraj uspješne košarkaške sezone.Iako je bilo nekoliko odustajanja zbog školskih obaveza,uspješno se odazvalo 12 igrača. 

Za KK „Mislava“ su nastupili na ovom jakom turniru i nekoliko igrača iz drugih klubova sa područja Dalmacije, a to pokazuje,dobru suradnju sa ostalim klubovima i naravno trenerima. 

Prvu utakmicu turnira odigrali su KK“Mislav“ i KK „Travnik“ 81:43, iako se očekivala tvrda i neizvjesna utakmica,nakon ozljede ponajboljeg igrača Travnika Ejubovića razlika je na kraju bila nedostižna. Druga utakmica je po mišljenu domaćina bila ljepotica turnira i priredila zadnjih nekoliko minuta utakmica pravi „spektakl“. Protivnik ekipi iz Podstrane je bila vrlo jaka „Kolubara“ iz Lazarevca (Srbija).

“Kolubara“ je vodila 39 minuta. ali je susret ipak završio pobjedom „Mislava“ zahvaljujući pogođenoj trici Tomislava Mihaela Buljana u posljednjoj sekundi. 

Uz Buljana,inače člana KK“Zadar“, koji je ubacio 38 koševa treba istaknuti Marija Krešića 21 koševa član KK Ribola-Kaštela. KK“Mislav“-KK“Kolubara“ 86:85. 

Tako se KK“Mislav“ sa dvije ostvarene pobjede u skupini zasluženo plasirao u veliko finale protiv kadetske reprezentacije BiH koja je doslovno u dvije utakmice deklasirala protivnike. BiH-KK“Prvi koš“Vitez“ 112:49 , BiH-MZT“Skopje“ 96:45. 

Veliko finale je trebalo biti samo formalnost za reprezentaciju BiH, kojoj je za potrebe priprema koju odrađuju u Travniku dozvoljeno da nastupa sa 15 igrača. Poluvrijeme utakmice, publika u dvorani je utihnula,pogleda na semafor plus 18 razlike za KK „Mislav“, 43:25. Borbeni Ćurković u obrani i atraktivni potezi Šiška u napadu iznenadili su reprezentativce BiH. Drugo poluvrijeme selektor BiH koristi svoju veću rotaciju igrača i preokretom nad borbenom ekipom Mislava pobjeđuje i osvaja 13.međunarodni turnir.KK“Mislav“-BiH“ 82:88. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tomislav Mihael Buljan (KK Mislav – Podstrana Split), najbolji strijelac je Uroš Plavša (KK Kolubara – Lazarevac),a pobjednik u takmičenja u šutiranju „trica“ je Jakov Sanader (KK Mislav – Podstrana Split).