Europa i Svijet
Hrvatska
Buljan tricom u derbiju svojoj momčadi donio drugo mjesto, španjolski mediji su puni hvale za mladog Hrvata

Buljan tricom u derbiju svojoj momčadi donio drugo mjesto, španjolski mediji su puni hvale za mladog Hrvata

Autor: Z.D. Photo: Dragana Stjepanović / KK Partizan NIS

Uživa u Španjolskoj

Tomislav Buljan odlučujući i dominantan u Kataloniji

                             


Hrvatska mlada perspektiva i bivši igrač Zadra Tomislav Buljan bio je ključan u igri El Prata povezanogs Joventut Badalonom prema važnoj domaćoj pobjedi nad Benicarlom kada je 2,02 metra visoki krilni igrač postigao odlučujuću tricu 50 sekundi do kraja.

Buljan je, naime, upisao 14 poena i 8 skokova u ukupno izjednačenoj utakmici koju je El Prat uspio preokrenuti u svoju korist tek u zadnjim sekundama utakmice.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena 37:37, momčad povezana s Joventut Badalonom  gubila je  cijelu treću četvrtinu, da bi na kraju preuzela vodstvo  u četvrtoj dionici koja  igrala poen za poen.

Ova pobjeda omogućuje Buljanovoj momčadi da poboljša svoj skor u LEB Plati, trećeligašu španjolske lige, na 9 pobjeda i 4 poraza .

Time je El Prat stigao i prestigao Benicarla na drugom mjestu u poretku zbog boljeg međusobnog omjera u svoju korist.

Zbog svoje produktivnosti u El Pratu, ali i izvanredne igre u povodu FIBA-inog Europskog prvenstva za igrače do 20 godina prošlog ljeta, kada je Buljan bio ključan dio hrvatskog rostera, Zadranin je uvršten u  roster Joventut Badalone  za  ULEB Eurokup .

Štoviše, čelnik Hrvatskog košarkaškog saveza i privremeni izbornik Hrvatske Aco Petrović uvrstio je Buljana u široki roster hrvatske reprezentacije .

 Izvor: Sportski novinar Matteo Cazzulani