Hrvatska
Bungei je jedini išao ranije spavati... Izvrsni Amerikanac odveo Jazine do pobjede nad Zapruđem

Bungei je jedini išao ranije spavati... Izvrsni Amerikanac odveo Jazine do pobjede nad Zapruđem

Autor: Paulo Sarić

Zadrani su u dodatnih pet minuta ubacili tri trice. U prvih 40 – samo jednu…

U utakmici malih brojki, o čemu najbolje svjedoči podatak da je prvih 40 minuta igre završilo rezultatom 54-54, KK Jazine Arbanasi nakon produžetka je došao do četvrte pobjede u Prvoj muškoj ligi svladavši u Zagrebu domaći KK Zapruđe 60-66.

Rani je termin očito utjecao na igrače koji nisu navikli igrati natjecateljske utakmice u to doba, pa su postoci šuta od samog početka bili na niskoj razini. Jedini razbuđeni kod domaćina bio je Tomislav Garvanović koji je zabio osam od 11 koševa svoje momčadi u prvoj četvrtini, dok su Jazine imale dvojicu budnih – Franka Kaštropila sa šest i Prestona Bungeija s osam poena pa se u drugu dionicu ušlo s 11-14 za momčad Luke Bujasa.

Kako je vrijeme odmicalo tako su se buditi počeli i ostali igrači, prije svega Ivan Penić i Hrvoje Gašparac u domaćim redovima pa je semafor na ulasku u 13. minutu pokazivao potpuni egal (16-16), da bi Zapruđe koju minutu kasnije tricom Joksimovića otišlo na plus šest. Ipak, gosti su se uspjeli konsolidirati te se ne veliki odmor otišlo s 29-27 Zagrepčana.


Serija 0-8 na samom otvaranju drugog poluvremena nakratko je vratila Jazine u vodstvo i natjerala domaćeg trenera Nikolu Pijacuna na ranu minutu odmora koja je urodila plodom pa su se momčadi sve do ulaska u posljednju dionicu izmjenjivale u vodstvu. Period dobre igre Zapruđa u kombinaciji s četverominutnom napadačkom sušom Jazina odveli su Zagrepčane sredinom četvrte četvrtine na sedam koševa viška (50-43), što je s obzirom na opću neefikasnost bila i više nego solidna prednost čega je bio svjestan i gostujući trener koji je pozvao time-out ne bi li trgnuo svoje momke.

I pogodio. Emilio Banić je tricom pokrenuo seriju Jazina 2-11 koji je zaključio raspoloženi Bungei pa se u posljednju minutu ušlo s plus dva zadarske momčadi. Ipak, Gašparac je uzvratio s linije slobodnih bacanja i poravnao rezultat, da bi Marko Raič ukrao živu loptu i osigurao domaćinima napad za pobjedu. No, Penić je bio neprecizan pa se ušlo u produžetke.

Zanimljivo, iako su gosti do tad čak 42 od svoja 54 poena zabili iz reketa (!!), u produžetku su se okrenuli dalekometnom šutu. Rizik se isplatio jer su Bujasovi igrači u dodatnih pet minuta ubacili tri trice, po jednu Sarajlija, Banić i Gulam, i došli do prve gostujuće pobjede u sezoni.

Jazine je još jednom predvodio izvrsni Preston Bungei s 24 koša i čak 19 skokova, a ruku mu je dao iskusni Franko Kaštropil koji je dodao 12 poena uz deset skokova, dok su najefikasniji u domaćim redovima bili Filip Stanić i Tomislav Garvanović s po 14 koševa.