Hrvatska
Bursać i Vuković produžili suradnju sa Zadrom, Palokaj napušta Višnjik

Bursać i Vuković produžili suradnju sa Zadrom, Palokaj napušta Višnjik

Autor: Branko Tabak

Nevidljiva ruka vuče kadrovske poteze u Zadru dok je klub bez trenera i sportskog direktora.

Jan Palokaj koji je s KK Zadar imao ugovor na 2+2 godine nije produžio suradnju sa Zadranima.

Istovremeno suradnju sa klubom na godinu dana produžili su Aleksandar Bursać i Domagoj Vuković. Klub je danas objavio i, jučer od samog igrača potvrđenu, vijest o ostanku Martina Junakovića

Bursaću će ovo biti druga sezona u dresu Zadra, a Vukoviću peta.

- Moram priznati da je ovo ljeto bilo s najmanje pregovora. Ugovor je već postojao, bila je opcija da jedna i druga strana može izaći iz ugovora, ali nakon dvostruke titule smo se jako brzo dogovorili, nije tu trebalo biti puno razgovora. Zadovoljan sam, vraćam se nazad i nadam se što boljim uspjesima - rekao je Domagoj Vuković.

Službeni oproštaj od Palokaja izgleda ovako:

Jan Palokaj više nije igrač KK Zadar. Nakon dvije sezone klub i Jan su se odlučili razići, u dvije sezone mladi Zagrepčanin je osvojio tri trofeja. Ove sezone dobio je puno veću ulogu u momčadi, bio je standardan član početne petorke i imao je značajnu ulogu u obrani. Ove sezone u prosjeku je proveo 19 minuta na parketu gdje je upisao 5 poena po utakmici, u 61 odigranih susreta. Klub mu se želi zahvaliti na svemu što je napravio u ove dvije godine i želimo mu svu sreću u nastavku karijere.

- Zahvaljujem se klubu na svemu. Vjerujem da je klub meni nešto dao, kao i ja klubu te svima želim sve najbolje u budućnosti, rekao je Palokaj, stoji na klupskim stranicama.

Zanimljivo je da se serija pregovora s jednim ili drugim ishodom događa u trenutku kada KK Zadar nema trenera (Veljko Mršiću je istekao ugovor) niti sportskog direktora (nema novosti oko eventualnog angažmana Marka Popovića).