Hrvatska
Bursać nakon osvojenog kupa: Pun sam emocija, sekunda me dijeli od suza

Bursać nakon osvojenog kupa: Pun sam emocija, sekunda me dijeli od suza

Autor: Branko Tabak

Prvi trofej u karijeri.

Aleksandar Bursać je bio jedan od ključnih ljudi momčadi Zadra u osvajanju Kupa Krešimira Ćosića.

Rođeni Rumljanin s hrvatskom putovnicom nakon godinu dana pauze vratio se natjecateljskoj košarci u dresu Zadra i to u velikom stilu.

Ponekad vam je govor tijela na parketu dovoljan da shvatite o kakvoj je osobi riječ i kakve igračke kvalitete krije. Buki je odličan dečko i vrlo pouzdan i vrijedan igrač. i to je dokazao.

U prvom zadarskom kup susretu protiv Cedevite Junior postigao je tek 2 poena. U sljedećem krugu protiv Osijeka 8, a onda je eksplodirao u u polufinalu i finalu. U polufinalnom sudaru s Cibonom zabio je 16 poena uz 6 skokova dok je u finalu Splićanima ubacio 14 poena uz 5 skokova. Uključujući i prvu od četiri povezane zadarske trice u raspletu susreta, onu pri rezultatu 67-66. Taj je lopta pokrenula zadarsku eksploziju, a osvojeni trofej Bursaćevu eksploziju emocija.

- Presretan sam. Ovo mi je prvi trofej u karijeri i neopisivo je. Posebno mi je drago da je Fićo Kraljević osvojio trofej sa Zadrom. Pun sam emocija. Sekunda me dijeli od suza. Sretan sam da smo usrećili naše navijače, pozdrav na njih, rekao je nakon susreta Buki.