Hrvatska
Buzov 20+9+9, Dedić 20+6+1+1, Split na +56

Buzov 20+9+9, Dedić 20+6+1+1, Split na +56

Uvjerljiva pobjeda ŽKK Split na otvaranju nove sezone.

ŽKK Split – KK Mursa 109:53

Na otvaranju košarkaške sezone, u svojoj dvorani, košarkašice Splita su opravdale ulogu favorita i uvjerljivo pobijedile KK Mursa iz Osijeka, demonstrirajući pritom odličnu pripremljenost.

Iako je visoku pobjedu dala timska igra cijele ekipe, valja istaknuti kapetanicu Splita Teu Buzov koja je odigrala reprezentativno, ubacila 20 poena uz 9 skokova, 9 asistencija i što je možda najvažnije, bez izgubljene lopte, a 20 poena je ubacila i Nina Dedić koja je uz to imala 6 skokova te je jednu asistenciju i osvojenu loptu. 

U redovima Murse najbolja je bila Petra Lovrić s 13 poena, 5 skokova i 5 osvojenih lopti.

Boran Grgin, trener ŽKK Split: "Odlično otvaranje prvenstva, bili smo rastrčani i željni igre. Čestitam svim curama na pobjedi i na atraktivnoj igri, nadam se da je publika uživala, bilo je stvarno nekoliko spektakularnih akcija. Dva boda su tu, iduće kolo idemo u goste aktualnim prvakinjama i sigurno nas čeka izuzetno teška utakmica.Trebamo ostati čvrsto na zemlji, još pojačati rad na treninzima i kolo po kolo težiti sve boljoj igri."

Trener KK Murse, Dražen Nikšić: "Najprije čestitamo ekipi Splita na pobjedi. Od početka utakmice nismo mogli pratiti ritam koji je nametnula domaća ekipa, te odgovoriti na njihovu dominaciju u skoku. U sastavu smo imali previše mladih i neiskusnih igračica koje nisu naviknule na ovakav način igre, što je uzrokovalo velikom razlikom na kraju utakmice."