Hrvatska
Ćaća se vraća: Cedevita kod Krke igra za drugo mjesto, Zadar i Cibonu

Ćaća se vraća: Cedevita kod Krke igra za drugo mjesto, Zadar i Cibonu

Autor: KK Cedevita

Rasplet ABA lige.

Nakon reprezentativne pauze Cedevita će u 20. kolu ABA lige u subotu u 19:00 sati gostovati kod Krke. Momčad trenera Slavena Rimca konačno će opet biti u punom sastavu jer se nakon dugo vremena vraća Marko Banić, a do kraja regularne sezone Zagrepčanima je svaka pobjeda bitna kako bi zadržali drugo mjesto i prednost domaćeg terena uoči doigravanja.

Doduše, Krki pobjede trebaju i više jer se momčad iz Novog Mesta trenutno nalazi za posljednjem mjestu na tablici i u grčevitoj je borbi za ostanak u ligi.

"Nama je trebalo to neko mentalno pražnjenje. Osvojili smo Kup, tako da smo zaokružili jedan dobar period s trofejem, što je jako bitna stvar za ono što nas čeka dalje. Krka je nezgodna momčad, a Cedevita uvijek ima problema protiv Krke u Novom Mestu. Njima je to jako bitna utakmica, ako žele ostati u ABA ligi, a nama isto tako u borbi za drugo mjesto. Što se tiče treninga, neki igrači su bili u reprezentaciji, nekima je više trebao odmor, a neki su bili ozlijeđeni, tako da nismo još uhvatili pravi ritam. Stoga očekujem jednu tešku utakmicu, gdje moramo pokazati jedan ozbiljan pristup i gdje moramo pronaći načina da naše kvalitete dođu do izražaja", izjavio je uoči puta u Sloveniju trener Rimac.

Edo Murić u pauzi je nastupao za Sloveniju: "Neki momci su bili na pauzi, a neki nisu. Za mene je to bilo dosta naporno. Imali smo dvije utakmice, jednu u Ankari, a jednu kod kuće, gdje sam odigrao dosta minuta. Tako da dobro smo završili i drago mi je da sam opet ovdje. Sad je pred nama zaključni dio sezone. Za nas je to sad najvažnije. Sve što smo radili prije treba zaboraviti i treba početi ispočetka. Sad imamo tri vrlo bitne utakmice u ABA ligi, koje sve moramo dobiti da bi bili drugi i imali prednost domaćeg terena. Prva je već u subotu protiv Krke na njihovom terenu, gdje su već padali najbolji. Gledao sam njihove utakmice protiv Budućnosti i Partizana i obje utakmice su baš dominirali, tako da mi moramo ići tamo sa sto posto fokusa i moramo dati sve od sebe jer Krka se kod kuće neće sama pobijediti."

Krki će ta utakmica biti kao finale.

"Igrači koji su im bili ozlijeđeni su se vratili, tako da sve više liče na tim, a za njih je ta utakmica gdje se mora dobiti. Pred samim su ispadanjem, eventualno ih mogu spasiti zadnje tri utakmice i moraju dobiti već sad protiv nas, ali moramo i mi. Nama nedostaje igranje zajedno jer smo napravili dobar tim i atmosferu u ekipi, tako da jedva čekamo utakmicu i nadamo se pobjedi", dodao je Murić.