Hrvatska
Čampara: Idemo u Ljubljanu igrati najbolju košarku

Čampara: Idemo u Ljubljanu igrati najbolju košarku

3. kolo ABA lige.

Iza "Žutih" su pobjeda protiv FMP-a u 2. kolu ABA lige i iznenađujući poraz u zadarskim Jazinama protiv Sonik Puntamike. No, vremena za razmišljanje o onome što je bilo i nema previše, već dan poslije gostovanja u Zadru Split je krenuo prema Ljubljani. U susretu 3. kola ABA lige momčad Ivice Skelina u petak (20 sati, Arena) igra protiv Cedevita Olimpije. Naravno, prije toga je odrađeno još jedno testiranje na Covid-19, svi su u žutom taboru negativni.

- Olimpija je odlična ekipa, to su pokazali i laganom pobjedom u EuroCupu. Imali su problema s koronavirusom, ali to ih nije poremetilo. Radi se o iskusnim i dobro utreniranim igračima. Oni su apsolutni favoriti, a ono što mi moramo tražiti protiv takvih ekipa je unaprjeđenje naše igre i da im određene periode pariramo. U šest dana igramo četiri utakmice, od toga tri vani, dvadeset sati u autobusu, ali moramo se priviknuti. Teško je fizički, a od igrača tražim da se što prije mentalno prebace iz utakmice u utakmicu - rekao je Splitov trener Ivica Skelin, koji i dalje ne može računati na ozlijeđene Iliju Đokovića i Matea Kedžu.

Sani Čampara je odigrao odličnu utakmicu protiv FMP-a. Sada slijede gostovanja u Ljubljani, pa u subotu u Zagrebu (Hermes Analitica, 6. kolo HT Premijer lige u 15 sati, KC Dražen Petrović).

- Igramo protiv jednog od favorita za osvajanje ABA lige, lagano su pobijedili Gran Canariju. Dat ćemo sve od sebe i pokušati odigrati što bolje, a rezultat će biti kakav zaslužimo. Istina je, u teškom smo ritmu utakmicu, malo tko od nas je to imao u karijeri, ali sve to nema veze, idemo igrati svoju najbolju košarku - kazao je Čampara.