Hrvatska
Regija
Carter i dalje osjeća jaku bol, njegov nastup protiv FMP-a je upitan

Carter i dalje osjeća jaku bol, njegov nastup protiv FMP-a je upitan

Autor: Branko Tabak

Iznimno značajna utakmica Zadra.

Košarkaški vikend u Krešinom domu u Zadru. U petak u 20 sati košarkaški Zadra dočekuju beogradski FMP u sklopu 21. kola ABA lige. Dan kasnije u 19 sati u sklopu 24. kola HT Premijer lige gost Zadra bit će sinjski Alkar.

Zadar je u prvom krugu regionalne lige svladao FMP u Železniku nakon produžetka. Zadar i FMP trenutno imaju isti broj pobjeda, ali s utakmicom više FMP ima i jedan poraz.

U subotu momčad Ivana Perinčića se već okreće HT Premijer ligi i susretu s Alkarom kojeg su pobijedili u oba ovosezonska susreta. 

Veljka Mršića još uvijek neće biti na klupi Zadra dok je nastup Justina Cartera je upitan.

Aleksandar Bursać je protiv svog bivšeg kluba u Beogradu odigrao odličnu utakmicu s 19 poena i 3 skoka.

- FMP je jedna talentirana mlada ekipa. Njihove glavne prednosti su trčanje u tranziciji, skok i “pick and roll” igra s Filipom Čovićem na čelu. Ako to zaustavimo mislim da neće biti nekih većih problema. Mi se moramo najviše fokusirati na sebe. Prvenstveno mislim na fokus u obrani - rekao je Bursać.

Dan kasnije Alkar.

- Idemo korak po korak, sad smo fokusirani na FMP onda već u subotu se okrećemo Alkaru pa zatim onim sljedećim utakmicama koje nas čekaju. Sve ide svojim ritmom, idemo “step by step” kako bi se reklo - istaknuo je Bursać.

Ivan Perinčić priprema ekipu za utakmicu protiv FMP.a.

- Ovo je bitna utakmica za nas. FMP je zanimljiva ekipa s puno mladih igrača koja je atletski izuzetno dobra. Pick and roll igra Čovića i njihovih visokih igrača je jedna od ključnih stvari koju moramo zaustaviti. Također moramo kontrolirati obrambeni skok. FMP je ekipa koja stalno ide na napadački skok, dok smo mi u zadnjih par utakmica imali dosta problema u tom segmentu igre. Fokus na treningu prema igračima će ići u tom smjeru. Veselim se utakmici, vidim da su dečki pozitivni i jedva čekaju da utakmica počne. Napravili smo što smo htjeli prije ove utakmice, a to je da smo odmorili neke igrače kojima je to bilo potrebno - najavio je susret s FMP-om Perinčić.

Nakon FMP slijedi Alkar?

- Sigurno da će ta utakmica biti teška, Alkar i-ra dobro u zadnje vrijeme, trener Milačić radi dobar posao u Sinju. Umor će biti jedan od glavnih faktora u toj utakmici jer će potrošnja nakon FMP-a biti izuzetno velika. Mislim da imamo dovoljno široki roster da tu utakmicu pobijedimo i da ostanemo na prvom mjestu - rekao je Perinčić.

Kakvo je zdravstveno stanje Justina Cartera?

- Naša medicinska služba, na čelu s Babićem i Grdovićem, će učiniti sve đto je u njihovoj moći da osposobe Cartera, međutim još uvijek nije 100% sigurno da će on igrati je još uvijek osjeća veliku bol tako da ćemo na dan utakmice u dogovoru s medicinskom službom i s Justinom odlučiti hoće li igrati komentirao je Perinčić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore