Hrvatska
Regija
Carter propušta Budućnost, Perinčić vjeruje u svoju momčad

Carter propušta Budućnost, Perinčić vjeruje u svoju momčad

Autor: Branko Tabak

20. kolo ABA lige.

Turneja košarkaša Zadra po Crnoj Gori se nastavlja. Već u subotu 6. ožujka u 21 sat u 20. kolu ABA lige Zadar gostuje kod Budućnost.

Bit će to prvi dvoboj ovih ekipa u sezoni. Naime, utakmica 7. kola, koja se trebala odigrati u Zadru, je odgođena zbog koronavirusa te je na rasporedu za desetak dana. 

U sutrašnjoj utakmici pomoćni trener Zadra Ivan Perinčić, koji vodi momčad do povratka Veljka Mršića čije se zdravstveno stanje ponovno zakompliciralo, neće moći računati na Justina Cartera koji je protiv Mornara u samoj završnici utakmice ozlijedio skočni zglob.

- Za kraj ovog teškog tjedna čeka nas najteži protivnik, ekipa koja možda trenutno igra najbolju košarku u ligi. Oni su u odličnoj formi od kad je došao novi trener Milojević. Ovo je veliki izazov za svih nas da vidimo kako možemo parirati s najboljima u ligi. Nažalost nećemo imati Cartera, ali nema predaje idemo odigrati još jednu pravu mušku utakmicu i iskoristiti ovo za pripremu za sve ono što nas čeka u ABA ligi. Budućnost ima izuzetno dobar roster, prije svega trebat ćemo kontrolirati njihova dva playmakera, Cobbsa i Ivanovića. Ako uspijemo iskontrolirati njihovu pick igru s Reedom i obrambeni skok, kao što smo uspjeli na prošloj utakmici, mislim da ćemo biti u prilici tražiti svoju šansu. Obrana je ključ utakmice, treba biti na stvarno visokom nivou, znam da neće biti lako ali mislim da mi to možemo, istaknuo je Perinčić.

Protiv Mornara pravo nastupa nije imao Filip Kraljević, u subotu će biti treneru na raspolaganju. 

- Budućnost je ponajbolja momčad lige, ali mi smo jučer pokazali da možemo igrati i protiv najboljih. Nadam se da ćemo pružiti sličnu ili bolju partiju on one protiv Mornara. Budućnost ima odličan roster, dobro su pokriveni na svim pozicijama i igraju dobro na oba kraja terena. Da bi dobili takvu momčad morate odigrati svih 40 minuta na visokom nivou jer ako popustite dvije minute oni će te kazniti, .rekao je uoči susreta Kraljević