Hrvatska
Regija
Čavlović se zalaže za zadnje kolo i Final Four

Čavlović se zalaže za zadnje kolo i Final Four

Optimizam je poželjan, no ovo nam se čini nemogućom misijom.

Koronavirus je paralizirao je sport u cijelom svijetu. Sva natjecanja i lige su zaustavljeni, a kontinentalna i svjetska prvenstva, kao i domaće lige, možda se neće ni dovršiti. Zato savezi razmatraju rješenja.

Domagoj Čavlović, prvi čovjek ABA lige, iznio je prijedlog o sudbini lige,

Čavlović je u izjavi za Maxbetsport rekao da nije isključeno da final-four odluči prvaka i putnika u Euroligu, prenosi Index.hr

''Mislim da nitko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen prvak. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom trenutku jasno predvidjeti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dijela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao pronaći pravi scenarij. Održat ćemo telefonsku sjednicu i poslušati prijedloge klubova jer su oni vlasnici lige. Tada ćemo napraviti plan A i plan B'', rekao je Čavlović pa dodao:

''Najbolje bi bilo da u ovim izvanrednim okolnostima organiziramo završni turnir, final-four umjesto klasičnog play-offa. Naravno, potrebno je vidjeti stav klubova, oni su ti koji odlučuju. Moje mišljenje je da se treba odigrati posljednje kolo, ako treba i  bez publike, kako bi bila jasna situacija na ljestvici. Nakon toga ćemo vidjeti kako odigrati završni dio. Meni se sviđa ideja final-foura.''

Podsjetimo, Partizan je regularni dio završio kao prvi, Budućnost je druga, a Crvena zvezda treća, dok posljednje kolo treba dati četvrtog sudionika doigravanja.

Za to mjesto se bore Mornar i Cedevita Olimpija koji imaju identičan broj pobjeda, s tim da Crnogorci imaju bolji međusobni skor.