Hrvatska
Regija
Cedevita bez pola momčadi slavila u Laktašima

Cedevita bez pola momčadi slavila u Laktašima

Autor: KK Cedevita

Murphy je s 19 poena bio najefikasniji u redovima hrvatskog prvaka.

Cedevita u je u Sportskoj dvorani Laktaši u pripremnoj utakmici pobijedila Igokeu sa 87:77.

Trener Zagrepčana Jure Zdovc igrao je bez Willa Cherryja (ozljeda), Darka Baje (viroza), Roka Ukića, Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka (njih trojica su reprezentacijom na Eurobasketu), a pripremama Cedevite još uvijek se nije priključio ni Amerikanac Chris Johnson. Što se tiče igrača koji nemaju ugovor s Cedevitom, ali se s prvacima Hrvatske pripremaju za novu sezonu, večeras su igrali Filip Tončinić i Sven Smajlagić.

Prvu četvrtinu Cedevita je uz tri trice prošlogodišnjeg igrača Panathinaikosa Demetrisa Nicholsa zaključila s vodstvom 26:23. U drugoj su se Zagrepčani odvojili kad su Tončinić (trica), Džanan Musa (četiri poena), Toni Perković (zakucavanje u kontri), Karlo Žganec (dva slobodna bacanja) i Toni Katić (trica iz desnog kuta na asistenciju Muse, a nakon što je loptu u obrani ukrao Perković) napravili seriju 14-0, kojom su poveli 43:28.

Međutim, do velikog odmora domaćini su se sasvim vratili. Prvo poluvrijeme Cedevita je završila s minimalnom prednošću 47:46. Po devet poena za goste su u prvoj polovici susreta zabili Musa i Nichols (sve u prvoj četvrtini), dok je kod domaćina Desmond Washington ubacio 14 poena, a Danilo Šibalić 10.

Treću četvrtinu bolje je otvorila Cedevita. Nichols je u kontri nakon tri i pol minute igre u spomenutom periodu zakucao za vodstvo gostiju 57:48, a tu su dionicu Zagrepčani predvođeni Musom i Murphyjem završili sa 67:60.

U četvrtoj je bio sličan početak. Cedevita je opet bolje otvorila dionicu. Kad je Smajlagić u kontri položio za 72:60 domaćini su već na 9:12 min. do kraj utakmice pozvali timeout, ali tu prednost Igokea više nije uspjela nadoknaditi.

"Imamo puno toga za popraviti. Snimili smo to i imali smo dosta grešaka. U prvom poluvremenu te greške je Igokea kaznila, no drugo nije bilo takvo. Prvo poluvrijeme bila je All-Star utakmica, mi smo u napadu bili raspoloženi, no nismo igrali obranu i primili smo previše poena. Kad igraš na strani to može biti kritično jer tu su malo suci, malo se domaća ekipa razleti i ne možeš cijelu utakmicu tako pogađati. U drugom poluvremenu je bila malo bolja obrana, ali još uvijek smo im dali previše prostora da nas kazne", rekao je poslije utakmice trener Cedevite Jure Zdovc.

Problem Zdovcu predstavljaju izostanci igrača.

"Mislim da nismo napravili neki veliki iskorak od turnira u Rogaškoj zbog toga što smo imali problema. Igrači koje smo posudili da budu s nama jer nas nema dovoljno su otišli, tako da nas nije bilo ni desetorica na treninzima. Tek jučer nam se priključio Filip Tončinić, a vraćaju se i Cherry i Bajo, tako da ćemo imati desetoricu igrača da možemo normalno trenirati", izjavio je Zdovc.

Kod Cedevite je Murphy upisao 19 poena, Musa je zabio 15, Nichols 13, a Tončinić 11 poena. Na strani Igokee Washington je ubacio 20 poena, a Radivojević 15.

Igokea - Cedevita 77:87 (23:26, 23:21, 14:20, 17:20)


Igokea: Washington 22, Nikolić, Milošević 5, Ljubičić 7, Radivojević 15, Glogovac, Gajić 2, Šibalić 10, Ilić, Ponjavić 7, Rikić 9, Jevtović
Cedevita: Smajlagić 7, Cherry, Katić 5, Jordano, Perković 7, Murphy 19, Bajo, Nichols 13, Musa 15, Stipanović 8, Žganec 2, Tončinić 11