Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita bez Ramljaka na Levallois

Cedevita bez Ramljaka na Levallois

Autor: KK Cedevita

U posljednjem kolu prve faze 7Days Eurokupa Cedevita će u srijedu u 19:45h sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Levallois Metropolitans.

Momčad Jure Zdovca, koja trenutno u A skupini ima omjer 4-5, već je osigurala prolaz u Top 16 fazu natjecanja. U slučaju da svladaju Francuze i da Fiat Torino kod kuće izgubi od Uniksa, Zagrepčani će završiti kao treći u skupini, a u ostalim slučajevima bit će četvrti.

Parižani su izgubili sve šanse za prolaz dalje i imaju omjer 2-7. U petom kolu na svojem su terenu Cedevitu svladali 91:81 pa će Zagrepčani imati dodatni motiv da im uzvrate za taj poraz.

"Kao prvo, svima sretan Božić. Evo, i mi smo imali dan slobodno i sada počinje priprema za sljedeću utakmicu, koja je za nas bitna, ali nije presudna. Napravit ćemo sve da pobijedimo, normalno, a u isto vrijeme ćemo možda iskoristiti tu utakmicu da nekim igračima damo malo više prilike da se razigraju jer u zadnje vrijeme nije bilo vremena za trening i igrači koji nisu igrali nisu u ritmu. To se vidjelo i u zadnjoj utakmici u HT Premijer ligi. Imamo jednu ozljedu. Ramljak je izvan stroja, vidjet ćemo koliko dugo, no sigurno oko 10 dana, tako da je to jedina loša vijest", izjavio je uoči utakmice protiv Levalloisa trener Cedevite Jure Zdovc.

Bek Filip Krušlin ove sezone u Eurokupu prosječno bilježi 7.4 poena, 2.4 skoka i 1.2 asistencije za 25:06 min. po utakmici, a startao je u osam od devet utakmica.

"Očekuje nas zadnja utakmica u prvoj fazi Eurokupa. Mada smo već osigurali prolaz, još postoji mogućnost da budemo treći. S pobjedom bi mogli do trećeg mjesta, koje nam je izuzetno bitno, isto kao što nam je bitno i da zadnju utakmicu pred domaćom pobijedimo, pa da se okrenemo sljedećem krugu i vidimo što će ždrijeb odrediti i s kim krećemo poslije nove godine u sljedeću fazu Eurokupa", rekao je Krušlin.

Ulaznice možete kupiti preko sustava Eventima, na nekom od prodajnih mjesta Eventima ili na blagajni dvorane prije utakmice.